Gyökeres: ”Vet att det finns ett stort intresse”

Viktor Gyökeres kommer från en succésäsong i England där han gjort 18 mål.

Nu hoppas succésvensken på en plats i Janne Anderssons landslag.

– Förhoppningsvis kan man ta klivet in igen, säger han.

Viktor Gyökeres är en av de hetaste svenskarna som spelar ute i de Europeiska ligorna just nu. Han öste in hela 18 mål och fem framspelningar i ett Coventry som slutade på 12:e plats i The Championship. 23-årige Gyökeres berättar nu om det framgångsrika året.

– Det har varit en väldigt rolig säsong och min första riktigt hela säsong i England får man säga. Jag har spelat regelbundet i Coventry och det har gått bra för egen del. The Championship är en tuff liga att spela i och sett till kraven på vår klubb så har vi överträffat förväntningarna, säger han.

Vad är det som är så tufft med The Championship?

– Nej, men just det är det är så mycket matcher och att man hela tiden måste vara fräsch för att prestera på topp. Det är en fysisk liga också med många snabba och starka spelare, vilket kräver mycket av dig som spelare.

Vad är du själv mest nöjd från från säsongen som gått?

– Det är att jag gjort ganska många mål ändå. Jag har fått spela hela tiden och har utvecklats under säsongen. Jag känner att jag tagit kliv och utvecklat mina spetsegenskaper, målskyttet och även min styrka på planen och mitt spel i djupled.

Gyökeres, under VM-kvalmatchen mellan Sverige och Grekland.
Gyökeres, under VM-kvalmatchen mellan Sverige och Grekland.

”Bevis på att jag gjort det bra”

23-åringen gjorde sin A-landslagsdebut under Januariturnén i Qatar 2019, där han stod för ett mål på två matcher och hyllades av förbundskapten Janne Andersson. Gyökeres var även med i A-landslagstruppen till VM-kvalmatcherna mot Kosovo och Grekland i höstas. Efter succésäsongen hoppas han nu komma med i A-landslaget igen.

– Så klart gör man det, det är alltid kul att vara med i landslaget. Förhoppningsvis kan man ta klivet in snart igen. Det är bara att fortsätta jobba på hårt i klubblaget och ha fokus där. Gör man det tillräckligt bra där har man stora chanser att komma med.

– Jag känner också att jag presterat bra senaste tiden, säger han.

Hur ser du på konkurrensen i anfallet i landslaget?

– Det finns många bra spelare i Sverige och så är det ju alltid i ett landslag, att det är hård konkurrens. Det gäller bara att prestera så bra som möjligt i klubblaget.

Vad skulle det betyda om du kom med i A-landslaget igen?

Det är alltid en ära att representera sitt land och att komma med hade varit ytterligare ett kvitto på att jag gjort något bra.

Det går mycket rykten om en flytt för dig, bland annat till Premier League och Fulham. Hur ser du på det?

– Jag vet att det finns ett stort intresse och det är kul och ett bevis på att jag gjort det bra. Men det är inget jag fokuserar på.

Vad vill du själv?

– Jag trivs väldigt bra här i Coventry och kommer från en bra säsong. Men självklart är det så att man vill spela så högt upp som möjligt i de bästa ligorna.

Semester väntar

Har du någon drömliga som du hade velat spela i?

– Jag känner mig väldigt hemma här i England och det är väl Premier League man vill spela i helst. Jag hade nog passat där med tanke på min spelstil och att jag spelat i The Championship. Premier League är en liga som lockar. Och jag tycker att jag anpassat mig bra till England och kulturen och allt runtomkring fotbollen här.

Du tog klivet till England och Brighton som väldigt ung, hur har omställningen varit?

– Det blir lite annorlunda när man flyttar utomlands. Till ett annat land, en annan kultur. Sedan handlar allt om fotboll här i England, det är ett enormt intresse och det skrivs väldigt mycket. Det är bara kul att det är så stort intresse.

Vad händer närmast för dig?

– Nu blir det semester. Det ska bli skönt efter så många matcher som vi spelat. Sedan är det tänkt att säsongen drar igång lite tidigare i år. Men just nu blir det lite välbehövlig semester.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.