United överkörda av Brentford

Erik Ten Hag har fått en mardrömsstart i Manchester United.

I kväll blev man totalt överkörda med 4–0 borta mot Brentford.

– Jag tror aldrig jag har sett något liknande under 45 minuter, säger Jamie Redknapp.

Manchester United förlorade premiären hemma mot Brighton med 2–1 och krisrubrikerna började redan komma för nye tränaren Erik Ten Hag.

Så frågan är hur de engelska tidningarna ska benämna kvällens 4–0-förlust borta mot Brentford? För det blev en total mardrömskväll där David de Gea hade en av sina sämre matcher.

Redan efter tio minuter så stod spanjoren för en jättetavla på ett löst skott från Josh Dasilva.

– Jag tar mitt ansvar, mina misstag kostade oss tre poäng i dag, säger de Gea efter matchen.

Bara sju minuter senare slarvade de Gea igen. Han slog en för kort utspark och Mathias Jensen kunde få tag i bollen och rulla in 2–0 bakom spanjoren.

Men det skulle bli värre, mycket värre. Efter en halvtimme nickade Ben Mee in 3–0 efter en hörna och fem minuter senare kontrade Bryan Mbeumo in fyran.

Sågas ordentligt

Manchester United sågas ordentligt efter förlusten.

– Det är herrar mot ett pojklag. De har blivit krossade och mobbade på ett sätt man inte kunde föreställa sig, säger Sky Sports-experten Gary Neville.

– Jag tror aldrig jag har sett något liknande under 45 minuter, säger tidigare engelske landslagsmannen Jamie Redknapp i Sky Sports.

”Det här är extraordinärt”, skriver Gary Lineker på Twitter.

Den tidigare fotbollsspelaren Stan Collymore skriver: ”Manchester United. Vila i frid.”

Även de norska experterna är chockade över Uniteds insats.

– Jag har sett tusentals fotbollsmatcher och jag har aldrig sett något liknande. Varje gång Brentford har bollen får de stora chanser. Det är nästan omöjligt att göra det sämre än Manchester United i försvaret, säger norske experten Lars Tjærnås.

– Det är bland det sjukaste jag har sett på den här nivån. Jag kan inte minnas när ett lag har gjort så här många misstag, tio-tolv-åringar klarar av det här bättre, säger Viaplays expert Martin Åslund.

Jansson: ”Otroligt glad”

4–0-förlusten innebär att Manchester United nu har sju raka bortaförluster i ligan om man räknar med förra säsongens matcher, senast det hände var 1936.

Efter två spelade omgångar så är Manchester United nu jumbo i Premier League med 1–6 i målskillnad och man har förlorat de två första ligamatcherna på en ny säsong för första gången på 30 år.

”Mitt huvud gör ont... mitt hjärta... Jag behöver hjälp!”, skriver Manchester United-ikonen Rio Ferdinand.

– Jag är otroligt glad och stolt, en otrolig match och den första halvleken faller som det ska. Det är svårt att sätta ord på en sådan här insats, säger Brentfords Pontus Jansson till Viaplay.


Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer HÄR


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.