United-spelarna inkallade på straffträning

Erik ten Hag kallade in Man United-spelarna på strafflöpning, Thomas Tuchel vill inte se Anthony Taylor döma fler Chelsea-matcher och Antonio Conte pikar sin kollega på Instagram.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

ten Hag arg.
ten Hag arg.

HELGENS STRAFF

Erik ten Hag var så rasande efter förlusten mot Brentford att han kallade in Man United-spelarna till träningsanläggningen under söndagen, trots att de var tänkta att vara lediga.

Enligt The Times fick sig spelarna en rejäl avhyvling redan i omklädningsrummet av tränaren som öppet kallade 0–4-smällen för ”skitinsats”.

Brentford sprang framför allt betydligt mer jämfört med sina motståndare. Straffet för United blev därmed att hela laget tvingades springa samma distans (ca 13,5 kilometer) i 30-gradiga värmen.

PLUS: PL-tipset 2023: De blir mästare och de åker ur


Daily Mail menar att det rådde en viss oro i ledarstaben redan innan matchen på grund av loja insatser på veckans träningar. Cristiano Ronaldo, som vägrade applådera bortasupportrarna efter matchen, sägs sprida negativ stämning.

Man United förnekar dock påståendet att Ronaldos kontrakt kan komma att brytas.

Tuchel arg.
Tuchel arg.

HELGENS SNACKIS

Thomas Tuchel tycktes kanske förbannad på Antonio Conte men den han var allra argast på efter Chelseas 2–2-möte med Tottenham var domaren Anthony Taylor samt VAR-rummet.

Tränaren anser exempelvis att domaren släppte alldeles för många Spurs-frisparkar medan en av hans egna spelare, Reece James, varnades.

En del supportrar menar att Taylor, som har delat ut flest gula kort per minut till just Chelsea-spelare, inte bör döma klubbens matcher.

– Det vore kanske bättre, instämmer Tuchel på presskonferensen.

– Jag tror inte att det bara är ”en del” av fansen som tycker det (att Taylor har tagit dåliga beslut mot Chelsea). Jag kan försäkra er om att hela omklädningsrummet, varenda spelare, tycker det. Spelarna befinner sig på planen och känner till vad som pågår. Självklart (är de oroliga när han dömer en av våra matcher).

HELGENS CITAT

”Vilken tur att jag inte såg dig... vore välförtjänt om jag fällde dig”. Antonio Conte kunde inte låta bli att, vi antar med glimten i ögat, trycka till Thomas Tuchel en sista gång på Instagram. Tottenham-tränarens text ackompanjerades av en bild på en firande Tuchel som rusade förbi motståndarbänken.

HELGENS STATS

Manchester United har nu förlorat sju raka bortamatcher, förra säsongen inräknad. Det är dessutom 30 år sedan klubben förlorade de två inledande matcherna på en ny säsong. Då, 1992/1993, slutade United dock överst i tabellen trots den prekära starten.

Följ med Sportbladets Premier League-podd till London – läs mer här!


HELGENS TWITTER-BRÅK

Tyrone Mings slår tillbaka mot förre Liverpool-spelaren Graeme Souness efter att den sistnämnda skrivit en krönika om honom i Daily Mail. Aston Villa-mittbacken, som har tagits tillbaka i värmen igen av tränaren Steven Gerrard, förlorade kaptensbindeln inför säsongen. När han sedan hölls utanför laget i premiären blev Gerrards behandling av spelaren en stor snackis.

Souness menar att Mings är ”bra på att snacka” men att försvararen inte har uppnått tillräckligt under karriären för att ha så mycket åsikter. Mings svarade med att twittra ”vilken konstig artikel” och tillade ”förresten, jag har åstadkommit en hel del”.

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.