De tar över AIK – Bartosz Grzelak får sparken

Henok Goitom tar nu över som interimtränare

Femma i allsvenskan och på väg att missa Europaspel i höst.

Nu har AIK:s chefstränare Bartosz Grzelak fått sparken.

Precis som Sportbladet kunde avslöja tar Henok Goitom över laget.

Kryss hemma mot Värnamo, 0–3 mot Slovacko i första playoff-matchen till Conference League och totalt bara två segrar på sju matcher i allsvenskan efter uppehållet trots att på papperet överkomligt schema.

AIK är inne i en tung svacka och redan inför bortamatchen mot Slovacko hade Sportbladet uppgifter om att tränaren Bartosz Grzelak hängde mycket löst och att det snarare handlade om när, och inte om, han skulle få sparken men att ett lyckat playoff och en lika plötslig som kraftig uppryckning i allsvenskan skulle kunna ge honom lite tid på posten trots allt innan klubbledningen agerade.

Kontrakt över 2024

Efter debaclet mot Slovacko på torsdagskvällen skanderade några tillresta AIK-supportrar ”Avgå” åt Grzelak utanför spelar-/ledarbussen nere i Tjeckien.

För Fotbollskanalen berättade AIK:s ordförande Robert Falck på fredagsmorgonen att styrelsen skulle sammankallas till ett (kris)möte så snart alla var tillbaka i Stockholm.

Under fredagskvällen bekräftade klubben att Grzelak fått sparken, vilket Expressen var först med att rapportera.

43-årige Grzelak tog över som AIK:s chefstränare sommaren 2020 och så sent som i våras förlängdes hans kontrakt över säsongen 2024.

Klubbikon tar över

Precis som Sportbladets kunde avslöja tar spelarlegendaren Henok Goitom, som avslutade karriären i fjol över laget. Till sin hjälp kommer han ha Peter Wennberg, som kommer finnas med kring i någon form.

– Vi är inne i en negativ trend där AIK under en period varken fått en sportslig utveckling, eller resultaten med oss, som tar oss till de mål som vi har satt för verksamheten. Bartosz har gjort ett stort och hedervärt arbete för AIK under svåra förhållanden när han tillträdde, säger herrlagets sportchef Henrik Jurelius i ett pressmeddelande.

Bartosz Grzelak får sparken av AIK.
Bartosz Grzelak får sparken av AIK.
Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.