”Zlatan är en bra kille – ibland lite speciell”

UPPSALA. De var lagkamrater i Los Angeles Galaxy.

Nu vill Gif Sundsvalls nyförvärv Joe Corona se Zlatan Ibrahimovic i allsvenskan.

– Jag ska ringa Zlatan och säga att han ska komma till Sverige, säger han.

Joe Corona, 31, blev klar för Gif Sundsvall under transferfönstrets sista dagar. Mittfältaren kommer senast från Houston Dynamo i MLS, men har tidigare varit lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic , 40, i Los Angeles Galaxy.

– Han är en bra kille. Ibland är han lite speciell, men han är en bra fotbollsspelare och bra person. Vi hade en väldigt bra relation, säger han. 

Har du ringt honom och fått några tips om Sverige?

– Inte än. Men jag ska ringa honom och säga att han ska komma tillbaka till Sverige.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

”Här för att stanna”

Corona var på plats på Studenternas när Sundsvall föll mot Sirius med 2-1. Amerikanen satt dock på läktaren eftersom alla övergångspapper inte var klara. I hemmapremiären mot Hammarby ser 31-åringen dock ut att komma till start.

– Jag ska försöka hjälpa laget så mycket jag kan. Jag har mycket erfarenhet så jag kan vara en ledare. Eftersom jag är ny i ligan har jag mycket att lära mig, men jag ska försöka anpassa mig så snabbt det går och hjälpa laget så mycket jag kan. 

Vad vet du om svensk fotboll? 

– Jag vet att det är en väldigt konkurrenskraftig liga och att det är väldigt teknisk fotboll. Men jag kommer att lära mig mer nu. 

Gif Sundsvall tippas av många att sluta i botten av allsvenskan, något Corona vill hjälpa laget att undvika.

– Det är en utmaning, men en bra sak för oss. Förväntningarna är låga så vi ska visa att vi är här för att stanna, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.