Ligue 1

Slagsmål i Ligue 1 i natt

Av: 

Felix Tornberg

FOTBOLL

Matchen mellan Marseille och Angers fick ett tråkigt efterspel.

Supportrar till lagen började slåss efter slutsignal.

– Det är oacceptabelt, säger Marseilles kommunikationschef Jacques Cardoze enligt franska RMC Sport.

Onsdagens sena Ligue 1-möte mellan Marseille och Angers slutade mållöst, 0–0. Det var inte en särskilt minnesvärd match.

Men det som hände efteråt kan få konsekvenser för lagen. Det hela ska ha börjat med att supportrar till Angers gjort obscena gester mot motståndarklacken, och dessutom avfyrat flera pyrotekniska pjäser.

Marseille-fans svarade med samma medel, varpå på de rivaliserande supportergrupperna tog sig in på plan för att göra upp. Videoupptagningar från innerplan visar hur ett tiotal personer utdelar sparkar och slag mot varandra, medan säkerhetspersonal försöker sära på personerna i fråga.

RMC Sport rapporterar att utrustning på arenan ska ha förstörts i bråket samt att de säkerhetsansvarige på plats ska ha känt sig överväldigade av planstormningen. Samma källa uppger att Marseille ska ha anmärkt på att det var för enkelt att ta sig in på plan redan innan matchstart.

En av flera liknande händelser

Sent under natten mot torsdag uttalade sig Marseilles kommunikationschef Jacques Cardoze för RMC Sport.

– Det börjar se mörkt ut i Ligue 1. Alla måsta ta sitt ansvar. Människor har ett ansvar. Vi har varit utan fotboll i 15 månader och människor är inte tillräckligt smarta för att intala sig själva att om man är på fotboll ser man på matchen, och ingenting annat. Jag känner en stor sorg över det som hände. Det är oacceptabelt, säger han.

Incidenten är bara en i raden sedan Ligue 1 drog i gång i augusti. Så sent som i helgen fick matchen mellan Lille och Lens tillfälligt avbrytas sedan supportrar tagit sig in på plan.

Marseille var för ett tag sedan inblandat i ett storbråk med Nice, där Nice då bestraffades med publikförbud till den efterföljande hemmamatchen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 20 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Matchen mellan Marseille och Angers i går urartade – en av flera Ligue 1-matcher att sluta i slagsmål bara i år.
Publisert:

LÄS VIDARE

Supportrar stormade planen i Ligue 1-match

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1

Olympique de Marseille

Fotboll