”De kommer twittra i sina underkläder”

Phil Jones.
Phil Jones.

Hånad på gatan av supportrar, kallad ”slöseri med tid” av forne lagkamraten och i tårar efter träningar.

Lagom till återkomsten på fotbollsplanen berättar nu Manchester Uniteds Phil Jones om två års mentalt mörker.

– Jag kom hem från träningsanläggningen och var helt förstörd, säger Jones i en intervju med Sunday Times.

26 januari 2020.

Manchester United möter Tranmere Rovers på bortaplan i FA-cupens fjärde omgång.

För Phil Jones är det en pyrrhusseger. Visserligen blir han målskytt när United vinner med 6–0, men känner efter matchen att knät inte håller.

Det visar sig bli hans sista match på nästan två år.

I en intervju med Sunday Times berättar nu Phil Jones, som är tillbaka på fotbollsplanen, om kampen med den mentala ohälsan under skadeperioden.

– Det är min lägsta punkt som människa. Jag brukade komma hem från träningsanläggningen och vara helt förstörd, säger Jones.

Återkomsten till fotbollsplanen försenades två gånger, berättar mittbacken. En gång på grund av coronan, en annan på grund av ett nytt ingrepp i knät som han gjorde i Barcelona.

Ifrågasatt av Rio Ferdinand

Under den perioden kritiserades och ifrågasattes Jones öppet av tidigare lagkamraten och numera tv-experten Rio Ferdinand.

Jones vann Premier League 2012/2013 med Rio Ferdinand som lagkamrat.
Jones vann Premier League 2012/2013 med Rio Ferdinand som lagkamrat.

Jones plats i truppen ansågs vara ”slöseri med tid” och borde lämnats till en ungdomsspelare, sa Ferdinand.

Phil Jones tog illa vid sig.

– Respekten jag har för Ferdinand är enorm. Jag har delat omklädningsrum med honom, det är ett superproffs. Jag älskade att spela med honom, det är en bra kille med bra humor som jag lärde mig så mycket av. Men det han sa var lågt. Väldigt lågt. Jag är inte intresserad av dispyter eller bråk, och om han inte visste vad som pågick bakom kulisserna så gjorde han inte det.

”Dricka avslagen Pepsi”

Samtidigt är Phil Jones nöjd med vad han åstadkommit under sin karriär och kommer alltid att vara tillfreds med det oavsett vad hans kritiker säger.

Budskapet är tydligt.

– Tangentbordskrigarna kommer fortfarande att bo i sina mammors gästrum, dricka avslagen Pepsi, käka nudlar och twittra i sina underkläder.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.