Arsenal ”värvar” en fyraåring

Arsenal satsar ungt…

Eller vad sägs om ”värvningen” av Zayn Ali Salman – fyra år gammal.

– Arsenal är inte bekymrade över hans ålder, de tycker att han har stor potential, säger pappan Ali.

Zayn Ali Salman upptäcktes på sitt Instagram-konto som blivit viralt. Han visar upp färdigheter med bollen som inte borde vara möjligt för barn i samma ålder.

Nyligen visade pojken, på sin Instagram, upp på bilder när han träffar Arsenals akademichef, Per Mertesacker, och frågor har därför lyfts om storklubben värvat honom.

Arsenal-scouten Stephen Dean bekräftar värvningen och enligt Daily Mail är han beredd att ta strid för den.

– Han gör saker som du inte borde kunna göra i den åldern. När jag såg honom så ringde jag till en vän för att få hans ålder bekräftad. Jag kunde inte tro att han fortfarande går på förskolan.

Till Sportsmail bekräftar också Arsenal att pojken tränar med klubbens akademi – men att han inte är en officiell del av den.

A post shared by Zayn Ali (@zaynalisalman)

Arsenal bekräftar

Zayn var fyra år när han började träna med Arsenal, men har i dagarna hunnit fylla fem år.

I sin nuvarande ålder är Zayn inte en del av den officiella akademin. Han tränar på ’West London Development Center’, ett av utvecklingscentren som vi driver över London, och erbjuder lokala träningar för barn. Vårt uppdrag är att vara den mest omtänksamma och utmanande fotbollsakademin. Prioriteten är att se till att alla barn eller unga som går på utvecklingscentret ska trivas med sin fotboll, med fokus på deras mångsidiga utveckling och välbefinnande”, skriver Arsenal.

I sitt senaste inlägg på Instagram skriver Zayn Ali Salman, iklädd en Gucci-jacka – som han också marknadsför – att han var gäst i tv-programmet ”BBC Breakfast” och klargör samtidigt:

Jag har inte sajnat med Arsenal, eller någon annan klubb, eftersom jag är för ung”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.