Mysteriet med bindeln: ”Fick skratta lite”

LJUBLJANA/STOCKHOLM. Emil Forsberg gjorde sin första match som svensk lagkapten mot Slovenien.

Då gav han bort bindeln av misstag.

– Det blev ett missförstånd, men det var bara roligt, säger ”Foppa”.

PLUS: BETYG: Han var bäst i Sverige


Med Victor Nilsson Lindelöf och Albin Ekdal borta var det Emil Forsberg som fick dra på sig kaptensbindeln i Nations League-premiären mot Slovenien.

– För mig personligen en jättestor ära att få ha den. Jag försökte göra det så gott jag kan. Jag känner att spelarna kan lita på mig om det är något. Det var kul, hittills obesegrad, säger Forsberg.

Lagkaptenen gav Sverige ledningen på straff i slutet av den första halvleken. Men i andra gav han borta kaptensbindeln av misstag. Tv-bilderna visade hur Joakim Nilsson satte bindeln på Robin Olsens arm i den 64:e minuten – trots att Forsberg var kvar på planen.

Ville ge tillbaka den

Efter matchen berättade han om missen.

– Det var inte enligt planen. Jag trodde att jag skulle bli utbytt så det blev lite missförstånd, men det var bara roligt, säger ”Foppa”.

Olsen förstod inte riktigt vad som hände.

– Jag vet inte om han trodde att han skulle bytas ut eller vad det var. När jag såg att han inte blev utbytt frågade jag honom såklart om han ville ha tillbaka den men det ville han inte. Jag vet inte varför han inte tog emot den, säger målvakten.

Forsberg utvecklar:

– Han ville ge tillbaka den. Han kände sig lite obekväm där bak. Men det var kul för honom också. Det är elva ledare där ute och vem som har den spelar ingen roll. 

.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.