Newcastle-affären offentlig: ”Hoppas det blir positivt”

Saudiarabiens kronprins, Mohammad Bin Salman, är en av Newcastle Uniteds nya ägare.

I klubben finns svenska Emil Krafth – som är osäker på vad det innebär.

– Om det blir en försäljning får vi hoppas att det blir något positivt, sade 27-åringen tidigare under torsdagen.

Mike Ashley, tillika grundaren av sportbutiken Sports Direct, har länge varit sugen på att sälja fotbollsklubben Newcastle som han ägt sedan 2007. Och nu är det klart.

Premier League bekräftade affären under torsdagskvällen. Köparen är den saudiska investeringsfonden IPF, där landets kronprins Mohammad Bin Salman sitter som vd.

I Newcastle finns landslagets högerback Emil Krafth. 27-åringen talar om sin (icke) relation till Mike Ashley.

– Det finns väl egentligen inte någon relation. Jag har bara träffat honom två eller tre gånger. Det är mycket från ägare till ägare, hur mycket man vill synas. Mike har valt att vara lite bakgrunden, säger Krafth.

”Inte investerat lika mycket”

En affär mellan Ashley och IPF har varit i korten under en längre tid, men kollapsade under 2020. På onsdagen kom beskedet att investeringsfonden löst sina problem med Premier League, och en dag senare bekräftade Premier League övertagandet.

– Han har velat sälja klubben länge och därför inte investerat lika mycket pengar. Om det blir en försäljning får vi hoppas att det blir något positivt, sade Krafth tidigare under torsdagen.

Hur ser du på övertagandet från Bin Salman?

– Jag vet väl inte så mycket mer om honom vad ni vet.

Bin Salman har anklagats från flera underrättelsetjänster och människorättsorganisationer för att ha godkänt styckmordet på den saudiske The Times-journalisten Jamal Khashoggi 2018.

Khashoggi klev i oktober 2018 in på den saudiska ambassaden i Istanbul, men kom aldrig ut. Enligt uppgifter ska han ha styckats och begravts i ambassadens trädgård.

– Nej alltså, det har jag ingen koll på. Det är heller inget jag vill gå in på, nej, säger Krafth.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.