Lars Lagerbäck tappade det: ”Då var du inte så tuff”

Lars Lagerbäck och Per Joar Hansen fick sparken som förbundskaptener för Norge.

I nya boken ”Folk og fotball – 40 år med humor og alvor”, tillsammans med Ronny Trälvik skriver de om det infekterade bråket.

”Sedan jag började som fotbollstränare 1977, och från 1990 i internationell fotboll, har jag aldrig upplevt något liknande uppträdande från en spelare, inte ens i närheten”, skriver Lars Lagerbäck.

Lars Lagerbäck går till en hård attack mot den nu 25-årige Real Sociedad-anfallaren Alexander Sörloth i den nya boken.

Den nu 73-årige svensken och Per Joar Hansen fick sparken efter att Norge misslyckades att ta sig till EM.

I utvärderingarna av vad som gick fel i kvalet blev det turbulent.

Norska VG har tidigare rapporterat om ett högljutt bråk när Lars Lagerbäck lyfte fram ett misstag av Alexander Sörloth mot Cypern.

Röt till på mötet

Konflikten startade när landslagsledningen gick igenom baklängsmålen mot Serbien.

Enligt Lars Lagerbäck ska Alexander Sörloth ha reagerat på att baklängsmålet han var inblandad i togs upp och svensken menar att spelaren inte ska ha tagit sitt ansvar.

”Jag borde ha stoppat diskussionen mellan mig, Alexander Sörloth och Per Joar Hansen och ställt följande ultimatum: rätta in dig i leden, det vill säga var lojal mot vårt sätt att spela och jobba eller lämna gruppen”, skriver Lars Lagerbäck enligt VG.

Spelarna fick chansen att prata ihop sig på ett enskilt möte och enligt Lars Lagerbäck ska han ha lämnat med orden till Alexander Sörloth: ”Du var inte så tuff när vi spelade mot Cypern”.

”Underförstått att det lönar sig att titta i spegeln och i vissa situationer visa viss ödmjukhet”, skriver Lars Lagerbäck.

Fysiskt och psykiskt obehag

Per Joar Hansen skriver i sin tur att Alexander Sörloth beskyllde dem för att inte tro på spelarna.

"Vid ett tillfälle blev jag så provocerad av Alexander Sörloths beteende att jag inte kunde hålla mig längre: ’Ett ord till, Alex ..., och du är ute!’ Med det menade jag naturligtvis att han var tvungen att gå ut och ventilera, innan han förtjänade flera stavelser”, skriver Per Joar Hansen Hansen.

Enligt honom kände sig han och Lars Lagerbäck knivhuggna i ryggen, det skapade ett fysiskt och psykiskt obehag.

I Norge har Ståle Solbakken tagit över som ny förbundskapten för landslaget.

55-årige Per Joar Hansen är huvudtränare i Östersund i allsvenskan, med Lars Lagerbäck som medhjälpare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.