Allsvenskan i fotboll

Hemligheten bakom Edvardsens succé

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

DEGERFORS. Victor Edvardsen sköt sönder allsvenskans bästa försvar.

Hemligheten bakom succén?

En kritiserad kompisresa till spanska lyxkusten, berättar Nikola Djurdjic.

– Det här var Marbella-effekten. Nästa gång blir det Ibiza, skrattar anfallaren.

AIK:s försvarare hade inte en chans.

Först grundlurade Victor Edvardsen den vanligtvis så stabile Sotirios Papagiannopoulos med en högklassig förstatouch innan han skruvade in 1–0 i bortre krysset.

– Sedan så tycker jag att ”Sotte” går bort sig lite för enkelt mot mig. Då blir jag farlig, säger Edvardsen.

I den andra halvleken var det dags igen. Per Karlsson försökte markera Edvardsen men hängde inte med på anfallarens mottagning och fick se sig chanslös i den efterföljande löpduellen. 25-åringen kunde distinkt dunka in 2–0.

– Jag får en bra touch och sen är jag fri.

Går han för skytteligan?

Du hade ett rätt stort övertag?

– Det kändes bra. De hade sin bästa mittback borta i dag (Alex Milosevic) och jag vet att Per Karlsson är till åren och att han dessutom inte spelat så många matcher. Vi pratade om att utnyttja det. Sedan är det inte bara att lägga in den. Det krävs en bra träff, säger Edvardsen.

Jotack. Båda avsluten höll hög allsvensk klass. Därmed står Edvardsen – som var nära att gå till AIK inför säsongen – på elva mål och tre assist.

– Med tanke på att det gav oss en seger så betyder målen otroligt mycket. Två jättefina mål och det här kommer stärka laget och mitt självförtroende ännu mer.

Tar du skytteligasegern?

– Det vet jag inte. Det finns andra anfallare där uppe (Samuel Adegbenro leder skytteligan på tolv mål) som är otroligt bra. Men jag ska jaga så gott jag kan och spelar vi så här bra så bådar det gott.

Victor Edvardsen

Hemligheten: Marbella

Nikola Djurdjic öste beröm över sin anfallskompis efter matchen.

– Edvardsen är fantastisk. Han har gjort det otroligt bra hela säsongen.

Han säger sig också veta varför Edvardsen – och han själv – fått igång målskyttet. Tillsammans åkte de till Marbella under det förra landslagsuppehållet. En del supportrar till Degerfors surnade till över att nyförvärvet Djurdjic drog till den spanska lyxkusten i stället för att vara hemma och träna sig i form. Serben menar nu att resan är hemligheten bakom framgången.

– Vi åkte till Marbella. Det var ett träningsläger vi åkte på tillsammans. Det skapade en kontakt mellan mig och Edvardsen. Det här är en Marbella-effekt eftersom vi båda har gjort mål efter resan, säger Djurdjic och skrattar:

– Nästa gång blir det Ibiza!

”De andra är rädda för oss”

Somliga supportrar var lite irriterade på dig då?

– Vi behövde arbeta upp kemin mellan oss och vi gjorde en hel del individuell träning ihop. Vi tränade och pratade om fotboll. Det har gett resultat! Det är viktigt med den relationen, en god kemi är avgörande. Då kan vi bråka och skrika åt varandra för att det är bra för laget.

Djurdjic avslutar intervjun på sitt eget speciella manér.

– Tillsammans med mig, Edvardsen och de andra anfallsspelarna så anser jag att vi har en av allsvenskans bästa offensiva uppsättningar. Även om Degerfors kämpar för sin överlevnad är alla andra lag rädda för vår offensiv. Det visar sig när vi gör fyra mål mot två av seriens kanske bästa backlinjer – och vi kunde ha gjort ännu fler!

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Sänkte AIK med dubbla klassmål

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Victor Edvardsen

Nikola Djurdjic

Degerfors IF