OBOS Damallsvenskan i fotboll

Schough om guldstriden: "Spännande som fan"

Av: 

TT

Olivia Schough (till höger) låg bakom Rosengårds ledningsmål (Sanne Troelsgaard) men Malmöklubben fick nöja sig med 1–1 hemma mot Kristianstad.
Olivia Schough (till höger) låg bakom Rosengårds ledningsmål (Sanne Troelsgaard) men Malmöklubben fick nöja sig med 1–1 hemma mot Kristianstad.

FOTBOLL

Rosengårds serieledning är fortsatt sex poäng stor och nästa omgång väntar tvåan Häcken.

Då saknas avstängda stjärnan Sanne Troelsgaard och dessutom blev Jelena Cankovic skadad i 1–1-matchen mot Kristianstad.

– Det är spännande som fan, säger landslagsspelaren Olivia Schough.

Efter att det regerande mästarlaget Häcken oväntat tappat poäng (1–1) mot jumbon Växjö under lördagen var det upplagt för Rosengård att ett dygn senare ta ett gigantiskt kliv mot klubbens tolfte SM-guld.

Vid seger mot Kristianstad hade serieledningen varit åtta poäng stor – nu får Rosengård nöja sig med ett sexpoängsförsprång sedan den skånska rivalen kvitterat till 1–1 (Mia Carlsson) med drygt 20 minuter kvar att spela på Malmö IP.

”Jättetråkigt just nu”

– Det känns jättetråkigt just nu, säger danskan Sanne Troelsgaard, som gav Rosengård ledningen direkt efter paus.

Kommande lördag möts just Rosengård och tabelltvåan Häcken på Hisingen, men det blir utan Troelsgaard. Mot Kristianstad drog danskan på sig sin tredje varning för säsongen och är därmed avstängd nästa match.

– Fy fan, jag visste ju att jag hade två varningar. Det är tråkigt att man inte får spela mot Häcken nästa helg, säger en nedstämd Troelsgaard.

Dessutom är det oklart om Jelena Cankovic blir spelklar till toppmötet. Cankovic, som var bäst på planen, vred sig i plågor sedan hon skadat sin vänsterfot. I den 64:e minuten bars hon ut på bår.

– Vi var lite rädda för att de var hälsenan, men den var intakt. Det är det enda jag vet, säger Rosengårdstränaren Renée Slegers.

Ni leder fortsatt serien med sex poäng och nästa helg väntar Häcken. Dina tankar om den matchen?

– Det blir en superviktig match för båda lagen, men pressen ligger på dem. De jagar oss, men den blir absolut viktig, säger Slegers.

– Det är klart att det är skönt att vi har det avståndet. Vi hade gärna velat komma upp i åtta poäng i dag, men det känns bra, fortsätter nederländskan, som tog över som huvudtränare i somras sedan Jonas Eidevall lämnat för engelska Arsenal.

Landslagsspelaren Olivia Schough var besviken efter den tappade segern.

– En poäng är ju bättre än inget, men det är såklart surt. Jag tycker att vi är bättre stora delar av matchen. Vi borde väl ha gjort något mer mål och borde inte ha släppt in ytterligare en fast situation mot Kristianstad, säger Schough.

”Guldet vill vi ha”

Vad säger du om fortsättningen?

– Det är spännande som fan. Sex poäng kanske låter mycket, men det är bara två vinster så kan någon vara ifatt. Det gäller att vi analyserar detta och håller ut nu det sista. För guldet vill vi ha, säger Schough.

Rosengård har ännu inte förlorat i damallsvenskan denna säsong. Facit hittills är 14 segrar, 3 oavgjorda och noll förluster.

– Det är klart att vi har en trygghet och stark tro. Vi vet att vi är starka, men det är Häcken också. Det gäller att vi får till en väldigt bra prestation för att inte få dem närmare oss, säger Olivia Schough.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Jelena Cankovic i tårar – utburen på bår

Oavgjort igen för Vittsjö

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Jonas Eidevall

Olivia Schough

Djurgårdens IF Fotboll

FC Rosengård