Silva hyllas efter Citys uppvisning

Manchester City slog PSG med 2–1

Manchester City vände och vann mot PSG.

Då hyllas Bernardo Silva.

– Han är det närmaste man kan komma en ersättare till Kevin De Bruyne, säger Hasse Backe i C More.

I fjol var Kevin De Bruyne inte bara Manchester Citys, utan ena av hela världens bäste spelare. På senare tid har belgaren dragits med skadeproblem. Då har Pep Guardiola i stället förlitat sig på Bernardo Silva som spelmotor.

Portugisen, som ryktades vara på väg bort från City i somras, har plötsligt blivit en nyckelspelare och spelat från start i samtliga matcher i ligan och Champions League den här säsongen.

Guardiola har flaggat för att det riskerar att bli för mycket speltid och var sugen på att vila honom i CL-mötet med PSG, men skadekänningar på Jack Grealish och Phil Foden gjorde att Bernardo Silva fick starta igen.

”Otroligt läckert”

Då visade han sin klass – igen.

Han var en av matchens bästa spelare och stod för en enastående prestation när han spelade fram Gabriel Jesus till det avgörande 2–1-målet.

– Det är så otroligt läckert av Bernardo Silva. Friheten han har fått under Guardiola, ytorna han rör sig på … han är det närmaste man kan komma en ersättare till Kevin De Bruyne, säger experten Hasse Backe i C More.

Säkrar gruppsegern

Det var PSG som tog ledningen i matchen via Kylian Mbappé, men City vände alltså och vann med 2–1 (Raheem Sterling gjorde 1–1-målet).

Segern gör att City säkrar gruppsegern med en match kvar att spela.

Även PSG är klart för åttondelsfinal, trots kvällens förlust.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.