Dalkurd återupptar flyttplaner: ”Har kontaktat oss”

Foto: BILDBYR ÅN
FOTBOLL

Dalkurd är med sex omgångar kvar på god väg att avancera till allsvenskan.

Samtidigt har klubben lämnat in en ny förfrågan om att flytta verksamheten till Uppsala.

– De har kontaktat oss och visat intresse, bekräftar kommunalrådet Rickard Malmström för Dalarnas Tidning.

Det är inget nytt att Dalkurd går i flyttankar. Redan inför säsongen 2017 pratades det om att klubben skulle byta stad från Borlänge till Uppsala.

Bakgrunden är att superettan-klubben inte har varit nöjd med kommunens satsning under åren.

Bland annat pågick en diskussion huruvida Domnarvsvallen skulle renoveras eller om en helt ny arena skulle byggas.

– De säger aldrig riktigt ja, och aldrig riktigt nej, det är alltid mittemellan. Tiden rinner iväg och de gör ingenting, sa ordföranden Ramazan Kizil.

”Deras beslut”

Till slut blev Dalkurd kvar i Dalarna – men nu är det återigen på gång. Uppsalas kommunalråd Rickard Malmström bekräftar för DT att klubben har kontaktat dem:

– Uppsala är en kommun som växer med 3 000 bostäder per år, och vi räknar med att det kommer att flytta hit människor. Både privatpersoner och verksamheter. Det är inget konstigt alls. Det var inställningen i fjol också. Det var deras beslut att ta, om att flytta eller inte, och det är det nu också, säger Malmström.

Två allsvenska klubbar

Dalkurd leder just nu superettan och är därmed på väg upp i allsvenskan. Det skulle innebära att Uppsala, där Sirius redan huserar, helt plötsligt får två lag i Sveriges högsta serie.

– Vi har informerat Sirius om det här, så att de ska vara medvetna om det. Sedan har jag även informerat presidiet i nämnden om det och vi är överens om att det är bra att förvaltningen hanterar enligt de gällande principer som finns, säger Rickard Malmström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dalkurd FF

Superettan