Neymar

”Tror han att han är Messi?”

Uppgifter: Konflikten total sedan 1,5 månad – truppen delad i två läger

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Ett krig rasar i PSG mellan ”de heliga” och ”de överflödiga”.

Så beskriver El País situationen i den franska klubben och påstår att konflikten mellan Neymar och Edinson Cavani handlar om långt mycket mer än bara straffar.

Rubrikerna kring PSG har de senaste veckor handlat om allt annat än segrar och framgångar. Istället är det bråket mellan Neymar och Edinson Cavani om vem som skulle ta en straff i mötet med Lyon den 17 september som fortfarande skakar klubben.

Alla till salu

Nu påstår El País att presidenten Nasser Al-Khelaifi erbjudit Cavani motsvarande 9,5 miljoner kronor om han helt enkelt låter Neymar slå straffarna. Ett förslag 30-åringen nobbat med motiveringen att han “inte bryr sig om pengar” och att han som fyraårig veteran och tredjekapten i klubben har förtjänat sin plats som straffskytt.

Nyförvärvet Neymar ska i sin tur ha blivit ombedd att låta Cavani ta straffarna eftersom anfallskollegan “lever på mål” samtidigt som Neymar är hela klubbens stora juvel. En motivering brassen, enligt El País, inte köper. Men ska vi tro den spanska tidningens uppgifter så handlar bråket också om långt mycket mer än bara straffar.

Sprickan ska ha börjat bildas redan för 1,5 månad sedan när Uefa, vid ett möte i Nyon, hotade PSG med uteslutning från Champions League om de inte balanserade sin ekonomi efter FFP-reglerna. Ett hot som ska ha fått klubbpresidenten Al-Khelaifi att inom 48 timmar förklara för Ángel Di María, Javier Pastore, Blaise Matuidi, Lucas Moura, Julian Draxler, Hatem Ben Arfa, Serge Aurier och Thiago Silva att alla nu var till salu för att klubben skulle få plats med 2,2 miljardersköpet Neymar i bokföringen.

”Tror han att han är Messi?”

Handlingen uppges ha skapat raseri bland veteranerna och såväl Matuidi (Juventus) som Aurier (Tottenham) lämnade under sommaren PSG. Men enligt de spanska uppgifterna kände sig även de andra spelarna “som handelsvaror” och ilskan ska också ha riktats mot Neymar. ”Och vem är det här? Tror han att han är Messi”, frågade spelarna sig enligt El País i omklädningsrummet.

Veteranerna i gruppen som kallas “de överflödiga” uppges sedan ha organiserat sig med hjälp av en stark ledare från den andra gruppen – “de heliga” – som valde att stå på deras sida: Edinson Cavani. Straffbråket är därför lika mycket att betrakta som en maktkamp mellan de två grupperna inom laget som en uppgörelse mellan de två anfallsstjärnorna.

Nu påstås det diplomatiska spelet vara i full gång inom PSG där Thiago Silva, Thiago Motta och Dani Alves jobbar nära klubbledningen för att försöka försona de två grupperna. Försök som inte ska ha underlättats av Neymars överlägsna attityd inom gruppen.

I söndags försökte Dani Alves sluta gänget genom att bjuda hela laget på middag men enligt El País var tillställningen “lika animerad som en begravning”.

Neymar missade sedan också söndagens match mot Montpellier på grund av smärtor i en fot. En match som sedan slutade 0–0.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

LÄS VIDARE

”Är Neymars övergång sund? Absolut inte!”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Neymar

Edinson Cavani

PSG, Paris Saint-Germain FC

Ligue 1