Ekonomisk kris – då flyger Giffarna

Foto: TT
FOTBOLL

Den ekonomiska krisen kan sänka Sundsvall.

Då visar laget upp säsongens starkaste form.

– Spelarna har slutit sig samman och visat att vi vill hjälpa klubben på planen, säger Eric Larsson efter att bottenlaget tagit 10 poäng på 4 matcher.

Giffarna har blandat och gett under året. Stabiliteten har inte funnits där och Joel Cedergrens manskap låg farligt nära nedflyttning i slutet av sommaren.
Sen blev det ännu värre. Föreningen berättade att saknar fem miljoner kronor som måste in om Gif Sundsvall inte ska gå under.

Säsongen starkaste period

Då – plötsligt – började laget plocka pinnar och pricka in säsongens starkaste resultatrad. Tre raka segrar följdes upp av en blytung poäng hemma mot topplaget AIK.

– Vi kan inte påverka föreningens ekonomi, men vi kan hjälpa till genom att prestera på planen. På något sätt har vi undermedvetet slutit oss samman för att rädda oss från den tabellsituationen som vi satt oss i, säger nyckelspelaren Eric Larsson och fortsätter:

– Vi har liksom fått tändvätska.

Dominerade som vikarie

Larsson är en av seriens bästa högerbackar – ryktas lämna för Malmö FF efter säsongen – men fick vikariera på en ovan position i ett brandskattat Gif Sundsvall. Som innermittfältare stängde han igen AIK:s anfallsspel och vann närkamp efter närkamp som en slåttermaskin.

– Som ung var jag innermittfältare, men det här var första matchen på seniornivå. Joel tyckte det var bäst för laget och då ställer man upp. Det var kul och inspirerande, men också väldigt jobbigt.

”Jag känner stolthet”

Ditt kontrakt går ut och det ryktas om att klubbar som Malmö FF vill ha dig. Hur ser du på framtiden?

– Det är väldigt roligt att det snackas om så stora klubbar som Malmö. Det betyder att man gör något bra på planen. Det växer jag av. Samtidigt har jag ett kontrakt med Sundsvall och där ligger mitt fokus då vi är inne i en extremt viktig period för klubbens del.

Joel Cedergren berömde laget efter kämpartagen mot AIK.

– Jag är fantastisk nöjd. Vi har fem spelare borta och att då kunna göra den insatsen får mig att känna stolthet.

ARTIKELN HANDLAR OM