”Tror det hade sett annorlunda ut om Pia hade fortsatt”

Foto: Anna Tärnhuvud / AFTONBLADET
FOTBOLL

VARAZDIN/STOCKHOLM. Caroline Seger valde att fortsätta i landslaget efter EM-besvikelsen.

Nu berättar hon att förbundskaptenbytet låg bakom beslutet.

– Jag tror att det hade sett annorlunda ut om Pia hade fortsatt, säger mittfältaren.

Så väntas Sverige starta i VM-kvalpremiären 00:10

Sverige åkte ur sommarens EM redan i kvartsfinalen efter förlust mot hemmanationen Nederländerna. Matchen blev Pia Sundhages sista som förbundskapten och Peter Gerhardsson tog över landslaget efter uttåget.

Det spelade in i Caroline Segers beslut att fortsätta i landslaget. 32-åringen bröt även sitt kontrakt med Lyon och flyttade hem till Rosengård i somras, men det hade inte lika stor inverkan på landslagsbeslutet.

– Det var två nya som skulle ta över och att det suget fanns då att fortsätta. Jag tror att det hade sett annorlunda ut om Pia hade fortsatt, då hade man kanske funderat mer för då har man redan gjort den svängen. Det kändes naturligt att fortsätta så jag tror inte att landslaget hade så mycket att göra med klubbmiljö, säger hon.

”Har fått tänka mycket fotboll”

Seger tycker inte att stämningen i landslaget har förändrats speciellt mycket trots många nya spelare och är nöjd med den prägel Gerhardsson har satt på laget så här långt.

– Vi har jobbat väldigt mycket på detaljer och gått ner på en sådan nivå som att spela på rätt fot och tänka innan man får passningar. Det har varit en röd tråd från första början. Det har känts väldigt bra och vi har fått tänka väldigt mycket fotboll. Det har sett bra ut också, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM