Ghoddos i natt: Det gäller bara att fortsätta att skriva historia

avSimon Bank

Publicerad:
Uppdaterad:

LVIV. Hjälte i kvalet, landslagsman för Iran – sagan om Saman Ghoddos tog inte paus i Europa League.

Han blev matchhjälte här också.

– Det gäller bara att fortsätta att skriva historia. Det är det vi vill, det vi strävar efter, säger Ghoddos till Sportbladet.

Det hade blivit sen natt när lyckliga, trötta ÖFK-spelare släntrade ut från Lviv Arena med tre poäng och 3,5 miljoner kronor i ryggsäcken.

Det hade blivit bra mycket senare natt när 1–0-skytten Saman Ghoddos till slut gjorde dem sällskap. Dopningstestet tog extra lång tid den här gången.

– Jag vet faktiskt inte vad det beror på. Jag brukar dricka mycket men jag svettas väl ut det…

Foto: GENYA SAVILOV / AFP
Ghoddos.

Borde blivit avblåst

I en kontringsinriktad match försökte Saman Ghoddos bidra med entouchspel, skarvningar och avslut, snarare än att spela som en traditionell target-spelare. Ibland gjorde det att ÖFK fick svårt att hålla i bollen lite längre i anfall – men det var inte riktigt något han fick kritik för efteråt.

Han gjorde ju annat istället.

Ett par minuter in på andra halvlek ryckte Ken Sema en Zorija-spelare i armen, borde blivit avblåst för det, men fick chansen att rulla fram Saman Ghoddos till ett friläge.

Väl där gjorde Ghoddos vad han är i Europa League för att göra: mål.

– Det är Ken som gör det riktigt bra, han dribblar sig förbi två spelare. Sedan försöker jag göra ytan stor så att han ska kunna passa mig. Jag får en riktigt bra förstatouch, tvekar lite på om jag ska lägga den i första hörnet eller i bortre. Men så ser jag en stor lucka i bortre, och då lägger jag den där.

Uppfyller dröm efter dröm

Vad betyder det för dig att göra de här målen i Europa League?

– Det är en bra värdemätare för mig själv, att visa att man håller. Jag tycker att jag är redo för att spela ute i Europa. Men jag vill absolut inte missa den här chansen att spela i Europa League med ÖFK, det är fantastiskt.

Många spelare i Östersund har kommit från krångliga karriärer, varit på väg att ge upp sin dröm eller att aldrig få chansen.

Nu uppfyller de dröm efter dröm.

Kan det vara en styrka för er att veta att många av er nyss var väldigt, väldigt långt ifrån den här sortens matcher?

– Både ja och nej. Hur ska man säga… det är klart att man tänker på var man har varit innan, det hjälper en att ge hundra procent och inte slappna av, man tänker på var man var för fyra-fem år sedan. Det kunde slutat i division två, jag kunde varit snickare eller någonting. Det hjälper mig att tänka positivt.

Ni slog ut Galatasaray, ni slog ut Paok, nu vinner ni här. Var ska det sluta?

– Man hoppas att det inte ska sluta. Det gäller bara att fortsätta att skriva historia. Det är det vi vill, det vi strävar efter.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM