Klart: Mittbacken lämnar AIK för serie A

Foto: Bildbyrån
Sauli Väisänen har gjort sin sista träning med Per Karlsson och ’Gnaget’.
FOTBOLL

Nu är det klart.

Sauli Väisänen, 23, lämnar AIK för serie A-nykomlingen SPAL.

– AIK Fotboll känner stolthet, säger Björn Wesström.

Sauli Väisänen kom till AIK sommaren 2014 och har sedan dess växt fram som en nyckelkugge.

I Rikard Norlings tre-/fem-backslinje har han accelererat ytterligare, och nu har han gjort sitt i ”Gnaget”.

Efter en tids rykten är han klar som spelare för italienska SPAL.

AIK Fotboll känner stolthet över den karriär som Sauli har utvecklat. Under tiden i AIK har han blivit A-landslagsspelare för Finland och nu också Serie A-spelare och det är ett fantastiskt betyg till den verksamhet som vi bedriver. Sauli är ett tydligt föredöme i sitt sätt att arbeta för att utvecklas och vi önskar honom all lycka i Italien och välkommen åter i framtiden, säger AIK Fotbolls sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

”Kan bara tacka Gud”

Sauli Väisänen gjorde totalt 63 tävlingsmatcher, varav 49 från start, i AIK där han dessutom svarade för tre mål.

SPAL vann i våras serie B, och är således nykomlingen i Italiens högstaliga kommande säsong. Även Malmö FF:s vänsterback Pa Konate ryktas till klubben.

– Jag vill tacka varje spelare och ledare samt hela AIK-familjen som tog emot mig med otroligt kärlek när jag kom. Jag vill också säga ett stort tack till en av mina viktigaste vänner, Ville Lyytikäinen, som tyvärr lämnade oss i december 2016. Han tillsammans med AIK Fotboll gjorde mina drömmar att spela utomlands till verklighet. Jag kan bara tacka Gud för att han styrde mig hit, säger Sauli Väisänen.

Finländaren gör sin sista match för AIK i kväll, i Europa League-kvalet mot Zeljeznicar, och flyger i morgon till Italien för att färdigställa affären.

ARTIKELN HANDLAR OM