Öppnar för förändringar i startelvan

Här imponerar Pia, 57, mest av alla 02:49
FOTBOLL

ARNHEM. En stark insats och glada miner efter en poäng mot Tyskland.

Men till mötet med Ryssland öppnar förbundskapten Pia Sundhage för ändringar i startelvan.

– Ja, det gör jag, säger hon.

Foto: Anna Tärnhuvud

I går lyckades Sverige bryta den tråkiga förlustsviten mot Tyskland. Efter tio raka mästerskapsnederlag spelade det svenska landslaget 0-0 i EM-premiären i Breda.

Förbundskapten Pia Sundhage var nöjd med resultatet och insatsen.

– Det var inte bara resultatet som var bra, prestationen var också bra långa stunder. Hur ska vi använda det som är bra rent taktiskt mot Ryssland? Det finns saker vi kan använda, men Ryssland är ett helt annat lag.

Kan förändra startelvan

Sundhage öppnar upp för förändringar i startelvan.

– Vi har pratat väldigt, väldigt mycket om den tuffa matchen som vi spelade igår. Vi får en återhämtningsdag. Vi vill att dagen före match, alltså om två dagar, ska se ut precis som före Tyskland. Vi har pratat med fysteamet om hur morgondagen ska se ut. Den blir olika för olika spelare. Sedan hänger det lite på den träningen hur startelvan kommer att se ut. Vi behöver ju verkligen ett bra passningsspel och pigga fötter, samt återerövra bollen ofta.– Det får morgondagen utvisa. Jag tror inte alla kommer att träna 90 minuter, utan 75 min till att börja med. Vi vill ha upp dem in intensitet, men längden på intensiteten är väldigt olika från de som spelade 90 minuter igår och de som inte spelade alls.

”Kände mig inte alls trött”

Fridolina Rolfö har startat på topp med Lotta Schelin i de fyra senaste matcherna. I går blev hon enligt Sundhage utbytt för att hon var trött.

Foto: Anna Tärnhuvud

Men Rolfö höll inte med.

– Nej, jag kände mig inte alls trött, jag kände mig pigg! Det kanske var hennes uppfattning, man kanske kan uppfatta det så. Jag är absolut redo för 90 minuter.

I dag utvecklade Sundhage sitt resonemang kring bytet av Rolfö.

– Som i alla andra matcher där man plockar ut spelare handlar det om prestation, så klart. Tittar man på det bytet där Stina Blackstenius kom in i stället så blev de 90 minuterna för de två spelarna ihop bra till slut. Det är precis det man letar efter, jag tjatar om att de som sitter på bänken kommer att bli väldigt, väldigt viktiga, säger Sundhage.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)