Carlgren: ”Jag hade flera andra alternativ”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Claudio Bresciani/TT NYHETSBYRÅN
Patrik Carlgren.

Bläcket på kontraktet hade knappt hunnit torka.

Sedan gjorde Patrik Carlgren, 25, direkt sin första träning med Konyaspor.

– Jag är extremt nöjd. Det här är grymt steg för min fotbollsutveckling, säger han.

Sportbladet har tidigare både avslöjat intresset och under måndagsförmiddagen att den tidigare AIK-målvakten blivit helt klar för den turkiska cupvinnaren Konyaspor.

Vid lunchtid skrev målvakten, med agenten Marcus Allbäck vid sin sida, på för den turkiska tabellnian.

Kontraktet är på 2+1 år och enligt Sportbladet turkiska källor ger det Carlgren en årslön på cirka 4,5 miljoner kronor netto.

– Det här känns superbra, jag är extremt nöjd, säger han till Sportbladet bara några minuter innan han ska göra sin första träning med sitt nya lag på plats i Konya i centrala Turkiet.

Klubbens stadion är nybyggd, har plats för 43 000 åskådare och Konyaspor satsar på att utmana de stora Istanbullagen i turkiska ligan.

”Lockade självklart”

Segern i den turkiska cupen i maj gör att klubben redan är klart för gruppspelet i Europa League under hösten.

– Det lockade självklart. Men det handlade inte bara om det, det är helheten. Det här är en stor klubb med bra förutsättningar.

– Jag hade flera andra alternativ att välja mellan, men det här känns som ett grymt steg för min fotbollsutveckling.

Enligt de turkiska uppgifterna till Sportbladet är Carlgren värvad som tänkt förstemålvakt men det dementerar den tidigare AIK-målvakten kraftfullt.

– Det finns inga sådana garantier. Jag kommer få konkurrera om platsen, precis som jag gjort tidigare i Brage, i AIK och i Nordsjälland.

– Jag och laget siktar mot toppen i Turkiet. Mitt mål är att få stå så många matcher som möjligt.

Osäkerhet i turkiska klubbar

I första hand kommer han fajtas med Serkan Kirintili, 32, om positionen mellan stolparna. Kirintili var en av de stora Konyahjältarna när klubben vann cupfinalen mot Istanbul B.B. efter straffar.

Det finns ett osäkerhetsmoment kring ekonomi och organisation i klubbar i Turkiet och Grekland. Hur har du resonerat kring det?

– Jag skulle inte flyttat hit om jag känt någon osäkerhet kring det. Alla referenser jag fått har varit mycket bra, både det jag själv upplevt och från de som hjälper mig. Klubben känns väldigt professionell på alla nivåer.

Först väntar en veckas träning i Konya, sedan åker laget på ett par veckors träningsläger i Österrike innan Süper Lig inleds 11 augusti.

– Det ska bli väldigt kul att få gå in och lära känna grabbarna och göra första träningen direkt. Det blir en rivstart, säger Patrik Carlgren innan han måste lägga på.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Turkiet