Bekräftar: Byter ut hela startelvan

avAndreas Käck, Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

OSLO. Sensationell seger mot Frankrike.

Mot Norge byter Janne Andersson ut hela (!) startelvan.

– De andra förtjänar att spela, säger förbundskaptenen.

De flesta hade nog tagit ett kryss mot Frankrike på förhand.

Men i den 93:e minuten, precis före slutsignal, kom det redan klassiska Ola Toivonen-målet som fullbordade den bragdartade segern och som försätter Blågult i ett gyllene slagläge inför fortsättningen av VM-kvalet.

Nu väntar en träningslandskamp mot Lars Lagerbäcks Norge.

Och då vill Janne Andersson lufta laget.

”Värda att spela”

Den svenske förbundskapten har länge flaggat för att han tänker ge andra spelare chansen att glänsa och efter måndagens träning på Ullevål Stadion bekräftar Janne Andersson att han byter ut hela startelvan från Frankrike-matchen.

– De killarna som var med och ”sparrade” inför matchen mot Frankrike var verkligen delaktiga i den segern. De är värda att få spela i morgon, så det blir en helt ny elva, säger förbundskaptenen.

– Det är jättekul att alla får spela. Det är Janne som är bossen, Janne bestämmer, har John Guidetti sagt inför matchen mot Norge.

Debutanten på bänken

Den 25-årige Celta Vigo-anfallaren fick bara ett kort inhopp mot Frankrike men mot Norge tar han plats från start. Och det blir inte debutanten Samuel Armenteros som tar platsen bredvid, utan tidigare IFK Norrköping-anfallaren tillika Janne Andersson-favoriten Christoffer ”Totte” Nyman.

– Jag tycker faktiskt att den elvan vi ställer på banan (mot Norge) är en jäkla bra elva. Ändå hade vi en helt annan som spelade i fredags (mot Frankrike). Konkurrenssituationen är en nyckelfaktor för mig som förbundskapten, säger Janne Andersson.

Sebastian Larsson får lagkaptensbindeln.

Martin Olsson – som klev av söndagens träning på Friends Arena med en känning i baksida lår – finns inte med på måndagens träning på Ullevål i Oslo.

Träningslandskampen mellan Norge och Sverige spelas klockan 19.45 i morgon, tisdag.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Hela den svenska startelvan mot Frankrike väntas bytas ut i landskampen mot Norge.

Läs allt om nya numret av Sportbladet Inside här!

Publicerad: