Manchester United

Experterna: Här spelar Zlatan nästa säsong

avAndreas Käck

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix

OSLO. Det verkar inte bli någon flytt till USA riktigt än.

Engelska experter tror snarare att Zlatan Ibrahimovic, 35, återvänder till Manchester United.

– Jag både tror och hoppas det, säger United-kännaren Andy Mitten till Sportbladet.

Häromdagen gick Los Angeles Galaxys president, Chris Klein, ut och slog fast att Zlatan Ibrahimovic ser ut att stanna i Europa ett tag till.

– Vi har en väldigt god relation med Zlatan och hans agent. Han älskar både vår klubb och han älskar Los Angeles. Vi är intresserade av honom, men just nu tror jag att han vill stanna i Europa. Vi håller dörren öppen för honom, sa Klein.

Så, var tar Ibrahimovic vägen?

”Behöver en karaktär”

När Sportbladet frågar engelska Manchester United-kännare är deras uppfattning klar: De tror att den svenske stjärnanfallaren skriver på ett korttidskontrakt med United så fort han är tillbaka från sin skada.

– Det är väl ganska tydligt att United vill det. Han var så pass bra förra säsongen, både på och utanför planen. Visst, han har ett stort ego men samtidigt spred han väldigt positiv energi i truppen. Manchester United behöver en stor karaktär och personlighet som honom. Backar vi bandet i tiden så hade vi killar som (David) Beckham, (Paul) Scholes och (Roy) Keane. I dagens United har vi ingen sådan spelare, säger Charlie Wyett från tidningen The Sun.

”Väldigt populär”

Respekterade United-experten Andy Mitten – som jobbar för supportermagasinet United We Stand men som också skrivit för FourFourTwo, ESPN, The National och BBC – är inne på samma spår.

Han både tror och hoppas att Ibrahimovic återvänder.

– Zlatan var väldigt populär bland United-fansen. Visst, han kanske inte kommer tillbaka och får samma nummer nio-roll som han hade senast, men det är aldrig fel att ha många bra anfallare och Zlatan är en stjärna. Jag älskar hans attityd. Förra säsongen kom han in och gjorde avtryck direkt och han var en stor inspiratör för de yngre spelarna. Jag tror det vore bra för United om Zlatan kom tillbaka, säger Andy Mitten.

Hans kollega Anthony Shaw, som också är en stor United-supporter, tvivlar – men hoppas – på en comeback.

– Spontant känns det som att han kommer tillbaka. Men det kan hända att andra lag startar säsongen dåligt och känner att de behöver få in en anfallare av Zlatans kaliber. Till exempel Milan, eller någon annan klubb med mycket pengar. Då kanske han överväger att gå till den klubben i stället. Samtidigt tror jag inte Zlatan tackar nej om José Mourinho kallar…, säger Shaw.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

ARTIKELN HANDLAR OM