Så blir din första tid i United, ”VNL”...

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Victor Nilsson Lindelöf är klar för Manchester United.

Om knappt en månad ska den 22-årige svensken infinna sig på försäsongssamling i sin nya klubb.

Första matchen? Eventuellt mot LA Galaxy den 15 juli.

Foto: STEFAN MATTSSON

På lördagskvällen kom beskedet som vi väntat på.

Manchester United bekräftar på sin hemsida att Victor Nilsson Lindelöf är klar för Premier League-klubben och därmed lämnar Benfica.

Så fort Sverige har mött Norge i en landskamp på tisdag väntas spelaren flyga över till England för att slutföra de sista detaljerna rörande bland annat personliga villkor och den medicinska undersökningen.

Efter det väntar en knapp månads semester – sedan börjar hans nya liv i en av världens största klubbar:

Hektiskt spelschema

Den 8 juli samlas Manchester Uniteds spelartrupp för att dra igång försäsongen och därefter väntar ett ganska späckat matchschema som inleds med en omfattande USA-turné.

Den 15 juli kan bli datumet för Nilsson Lindelöfs matchdebut i den röda tröjan. Då gästar ”Red Devils” Los Angeles Galaxy – en klubb som en viss Zlatan Ibrahimovic ryktas hamna i framöver.

United spelade mot MLS-klubben även för tre år sedan i en försäsongsmatch som lockade 90 000 åskådare på arenan Rose Bowl.

Enligt Manchester Uniteds försäsongsschema väntar två dagar senare en resa vidare i USA till Utah för match mot Real Salt Lake.

Den 20 juli kan även det bli ett speciellt datum för Nilsson Lindelöf. Då möter nämligen United Manchester City i Houston i vad som är det första derbyt rivalerna emellan som spelas utanför Storbritanniens gränser.

Ny stormatch väntar även den 23 juli då Manchester United flyger tillbaka till Kalifornien för att ta sig an Champions League-mästarna Real Madrid i San Francisco.

Lite vila efter det, tänker ni? Nja. Tre dagar senare väntar en annan spansk gigant: FC Barcelona. United avslutar USA-turnén med en match mot den spanska storklubben i Landover, Maryland.

Efter mötet med Barça flyger José Mourinho och hans manskap tillbaka till Europa. Men inte till England utan Oslo där Vålerenga tar sig an United på Ullevål Stadion.

Försäsongens slutdatum blir den 2 augusti. Då reser klubben vidare till irländska Aviva Stadium i Dublin för att möta Sampdoria. Detta med tio dagar kvar till premiäromgången av Premier League.

Första tävlingsmatchen för Victor Nilsson Lindelöf kan dock bli redan den 8 augusti. Då avgörs nämligen UEFA Super Cup-finalen mellan Champions League-vinnarna Real Madrid och Manchester Untied som är regerande Europa League-mästare.

Publicerad: