Talangen mördade sin mor och syster

Foto: POLIZIA DI STATO, PARMA FC
FOTBOLL

2014 var han en lovande talang i klassikerklubben Parma.

Nu har Solomon Nyantakyi, 21, erkänt mord – på sin mamma och elvaåriga syster.

– Jag är helt chockad, säger hans tidigare tränare Cristiano Lucarelli.

Det fruktansvärda dubbelmordet ska ha skett i tisdags i, familjens hem i Via San Leonardo i staden Parma. Solomon Nyantakyi ska enligt ghanska och italienska medier ha knivhuggit sin mamma och elvaåriga syster till döds.

Enligt Ghana Soccernet ska familjens pappa, Fred, ha befunnit sig i London när morden begicks och det ska ha varit hans broder, Raymond, som gjorde den fasansfulla upptäckten när han kom hem från jobbet.

På onsdagsmorgonen greps Solomon Nyantakyi av polis på centralstationen i Milano efter att ha klivit av ett tåg från Parma. Väl på polisstationen erkände han sig skyldig till dubbelmordet.

”Var tillbakadragen”

Solomon Nyantakyi var tidigare en av Parmas mest lovande talanger. Han gjorde 44 framträdanden i Primavera-laget innan han år 2015 dumpades av den då ekonomiskt krisande klubben.

– Jag minns Solomon mycket väl. Han tränade med oss i Parma och jag hade honom på bänken flera gånger i serie A. Jag minns att han var en väldigt tillbakadragen och tystlåten kille. Om det verkligen var han som gjorde det här så kan jag verkligen inte förstå vad som försiggick i hans huvud, säger före detta Parma-tränaren Roberto Donadoni enligt Football-Italia.

”Hamnade i depression”

Förra sommaren gick Solomon Nyantakyi till serie D-laget Imolese. Enligt uppgifter ska han då ha hamnat i en depression och hamnat i ”fel kretsar”.

Cristiano Lucarelli, före detta ungdomstränare i Parma, minns honom så här:

– Det var tydligt att han hade problem. Men jag minns att han aldrig – och jag menar verkligen aldrig – höjde rösten eller bråkade med någon. Jag vet att han hamnade i en depression och jag försökte få honom att gå till mitt lag Cuoiopelli i Legia Pro, 125 mil från Parma. Han var här i 15 dagar, sedan försvann han. Han kom till mig och berättade att han saknade sin familj, sina vänner och sitt hem. Jag tänkte att han blev nostalgisk. Jag är helt chockad nu, säger Lucarelli.

ARTIKELN HANDLAR OM

Parma FC

Fotboll