Spelarna: ”Ondskan får inte vinna”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Matchen och supportermarschen genomförs.

Helt rätt, menar Hammarbys spelare.

– Vi visar att det här inte kan bryta ner oss. Tillsammans är vi starka, säger Jiloan Hamad.

Det är dämpat på Årsta IP. Spelarna har i omklädningsrummet diskuterat fredagens terrordåd i centrala Stockholm och är förstås lika oroliga som resten av huvudstadens invånare.

– Vi är chockade. Man vill ju att alla ska vara försiktiga och inte röra sig i stora folkmassor, egentligen. Fotbollen är glädje, men det är en jobbig situation. Vi ska spela matchen och jag hoppas verkligen att allt går bra, säger lagkaptenen Kennedy Bakirciuglu.

”De får inte bryta ner oss”

I morgon samlas det tiotusentals hammarbyare för den årliga marschen från Södermalm till Johanneshov. Det kommer också bli fullsatt på det slutsålda Tele2 Arena. Som läget är just nu kommer både matchen mot Kalmar FF och marschen genomföras, meddelar Hammarby. Något som spelarna uppskattar.

– Det är bra. Det visar att de som gjorde det här hemska inte kan bryta ner oss. Vi måste fortsätta våra liv, ta hand om varandra och vara positiva, säger Jiloan Hamad och fortsätter:

– Klart att många säkert funderar över riskerna, men jag tror att marschen och matchen är ett bra sätt att skingra alla såna tankar. Tillsammans är vi starka.

”De onda krafterna får inte vinna”

Mittfältskrigaren Johan Persson delar lagkamraternas synpunkter.

– Det är viktigt att de onda krafterna inte får vinna. Säkerheten måste dock komma först: men jag har förstått att de har bedömt det som att det går. Det som har hänt är hemskt och vi lider med alla de drabbade och deras anhöriga. Det är fruktansvärt men vi får försöka gå vidare tillsammans.

Vd:n Henrik Kindlund:

– De som gör sånt här är ute efter att vi ska bli rädda och förändra vårt samhälle. Då upplever vi från Hammarby att det är viktigt att vi inte viker ner oss utan fortsätter vårt arbete som vanligt. Vi visar att vi är enade.

”Förstår oron”

Kindlund är förstås medveten om att många hammarbyare känner en viss oro:

– Det får man förstå. Det kommer vara en förhöjd säkerhet från både polisen och klubbens sida. Men att alla är påverkade av det som hänt måste man ha respekt för, att man är lite orolig. Vi ska därför vara extra noggranna med all information inför matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM