Succétrion – involverade i ALLA mål hittills

Foto: Bildbyrån
En växlande anfallstriangel. Boman, Hysén och Omarsson.
FOTBOLL

UPPSALA. IFK Göteborgs vapen: en växlande anfallstriangel.

Tobias Hysén startade bortamatchen mot Sirius – kollegorna hoppade in och avgjorde den.

– Vi vill ha det som ett handbollsmålvaktspar, säger Jörgen Lennartsson efter 2–0-segern.

– Det är perfekt, säger Tobias Hysén.

I den allsvenska premiären, hemma mot Malmö, startade Mikael Boman i Blåvitts anfall.

Mot Sirius i kväll fick Tobias Hysén chansen.

Båda, men även Elías Már Ómarsson, slåss om anfallsplatserna i IFK Göteborg och nu berättar Jörgen Lennartsson om draget som gav seger i säsongens första bortamatch – och som ska leda till guld.

– Vi har valt att försöka ha två parallella formationer. Fyra-fyra-två och fyra-två-tre-ett. Vi vill ha det som ett handbollsmålvaktspar, vi ska kunna växla i matcherna, säger IFK-tränaren.

– Boman kan vissa saker, Elías andra saker och Tobbe också. De vet att vi ska matcha dem i vad som passar bäst där och då.

Hysén spelade fram

Mot Sirius var det just det receptet som gav tre poäng och anfallstrion har nu varit inblandade i alla mål för säsongen.

När Göteborg valde ett mer kontringsbetonat spel föll valet på Tobias Hysén och det var just genom en snabb omställning, och via Hysén, som gav ledningsmålet i den 62:a minuten.

Hysén fick bollen i straffområdet, spelade vidare till Mikkel ”Mix” Diskerud som placerade in bollen.

– Jag var jävligt sugen att dra den på volley, men så hörde jag ”Mix” ropa och så dämpade jag ner den till honom i stället. En bra omställning och ett fint fotbollsmål, säger Hysén, som byttes ut i den 73:e minuten i ett dubbelbyte.

Boman och Omarsson byttes in – och deras samspel avgjorde matchen.

”Känner ingen prestige”

Den förstnämnde kunde enkelt stöta in bollen efter Omarssons framspelning.

– Jag startade, fick springa av mig och göra en assist. Sedan Boman och Omarsson in och avgjorde matchen. Det är så konkurrensen ska vara. Vi ska kunna hjälpa varandra. Det är perfekt växeldrag. Bra byten, en coachvinst, konstaterar Hysén som trivs i den nuvarande situationen trots att ingen startplats är en garanti.

– Jag sätter ingen prestige i såna grejer, jag är för gammal för det. Jag vet vad jag kan, vad jag har gjort och jag känner inte att jag har något att bevisa. Det känns ganska skönt att vara avslappnad.

ARTIKELN HANDLAR OM