Holland i krismöte efter förlusten: ”Besviken”

Förbundskaptenen: Måste tänka över mitt arbete

FOTBOLL

Chockförlust mot Bulgarien.

Dagen efter är reaktionerna starka från det holländska landslaget – och på söndagen träffas förbundskapten Danny Blind och förbundet i ett möte om tränarens framtid.

– Jag måste tänka över mitt arbete. Jag är enormt besviken, säger han.

Arjen Robbens och Danny Blinds Holland ligger pyrt till.

Holland missade förvånansvärt EM i Frankrike i somras.

Och efter en oväntad förlust på lördagskvällen, mot Bulgarien med 0–2, ser vägen till nästa mästerskap, VM i Ryssland 2018, betydligt krokigare ut.

Hollands förlust togs emot av glädje från svenskt håll, men från ”Oranje” själva är reaktionerna starka.

– Vi skapade ingenting. Vårt första skott på mål kom inte förrän i den 44:e minuten. Det här är inte värdigt Holland, säger Roma-stjärnan Kevin Strootman enligt NOS.

”Uppenbart att vi behöver prata”

Holland ligger nu, med halva kvalet spelat, bara fyra i gruppen som leds av Frankrike, följt av Sverige och Bulgarien.

Förbundskapten Danny Blind var kritisk efter matchen och under söndagen så kommer det holländska förbundet, tillsammans med Blind, ha ett möte om tränarens framtid.

– Det är ganska uppenbart att vi behöver prata. Vi kommer fram till någonting direkt, kanske inte. Men vi ska inte ta något förhastat beslut, mycket mer än så kan jag inte säga, säger Jean-Paul Decossaux, från det holländska förbundet, enligt NOS.

”Enormt besviken”

Danny Blind själv är, även han, osäker på sin framtid.

– Jag vet hur fotbollsvärlden fungerar och jag måste vara ärlig mot mig själv och mot förbundet. Jag måste tänka över mitt arbete. Det finns inte så mycket att säga om det, jag är enormt besviken, säger han.