Sågningen – inför premiären: "Katastrof"

Elm kritisk till konstgräsplanen

Uppdaterad 2017-02-15 | Publicerad 2017-02-14

Rasmus Elm.

Premiär i Svenska cupen på söndag.

Då rasar Rasmus Elm mot konstgräset på Gasten i Kalmar.

– Helst av allt hade jag sluppit att vara här, säger Kalmar FF-spelaren till Barometern.

Kalmar FF tog sin första seger under försäsongen på tisdagen.

Efter två förluster och ett kryss slog laget tillbaka allsvenska nykomlingen Halmstad med 2–1 på hemmaplan, efter mål av Måns Söderqvist och Markus Thorbjörnsson.

En skön boost inför Svenska cupen-mötet med Trelleborg på söndag – men allt är inte frid och fröjd.

”Katastrof”

Konstgräset hemma på Gasten i Kalmar lämnar mycket att önska och nu vevar Rasmus Elm.

– Det är katastrof. Det märks framför allt nu när man varit i väg och spelat på jättefina gräsplaner och så kommer man hem till den här dörrmattan, säger Kalmar-stjärnan till Barometern.

Problemen?

De är många, om man frågar Elm.

– Den är sliten, det finns inget gräs, det är för mycket granulat. Det finns ingen dämpning i mattan, den är stenhård. Det är klart att det blir förslitningsskador av det, både för unga och vuxna som är här. Ungdomarna är ju här hela tiden, även på sommaren. Det är inte hälsosamt i längden.

”Får ont”

28-åringen har själv problem och menar att konstgräset, som rullades ut 2011 och som enligt ursprungsplanen kommer att läggas om först efter säsongen 2018, bör ses över redan nu.

– Jag känner både i leder, benhinnor och knän. Det blir stelt och jag får ont. Helst av allt hade jag sluppit att vara här, men verkligheten är en annan och det är bara att acceptera det. Förra året när jag kom ut här så tog det två veckor innan jag fick känning, nu tog det två dagar. Det kommer att slita, men det är ju bara att acceptera som sagt.