Viktor Claesson: ”Det stämmer absolut inte”

Uppger sig ha blivit felciterad av rysk media

Foto: Pontus Lundahl/TT

avPelle Strandman

FOTBOLL

Viktor Claesson uppgavs i rysk media ha kritiserat Zlatan Ibrahimovic och kallat honom för ”egoist”.

Nu hävdar det nyblivne Krasnodar-proffset att han blev felciterad.

– Det är ett fel av något slag i översättningen, säger han till Borås Tidning.

Det var i en lång intervju med ryska Sport Express som Viktor Claesson citerades på ett anmärkningsvärt sätt angående svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Det är en stor spelare, men jag ser inte Zlatan som någon förebild. Ja, det är en stor spelare, men jag skulle inte vilja ta efter honom på planen eller utanför. Zlatan är lite för egoistisk, jag gillar inte den typen av spelare, uppgavs Claesson bland annat ha sagt.

”Vet inte hur de översatt...”

Nu förnekar den förre Elfsborgsspelaren i Borås Tidning att han stått för ett sådant uttalande.

– Frågan till mig var om jag kunde bli en ny Zlatan och om jag såg honom som en förebild. Jag svarade att han är en stor spelare och att han varit ovärderlig för svensk fotboll, men att jag inte är alls samma typ av spelare - varken på eller utanför planen, därför är det svårt att relatera honom som en förebild på det sättet för mig. Jag vet inte exakt hur de har översatt men det stod något i stil med att jag kallar honom för egoist och det stämmer absolut inte, säger han.

Kritisk till media

Artikeln i Sport Express fick snabb spridning och uppmärksammades på flera håll bland svenska medier, bland annat Sportbladet.

Något som Viktor Claesson kritiserar.

– Personligen tycker jag det är rätt svag journalistik att citera någon på svenska i en intervju som översatts från engelska till ryska och sedan till svenska. Någonstans har det blivit fel. Det är tråkigt att de ska hänga ut mig i den svenska pressen efter en rysk intervju, och felcitera mig när jag verkligen gillar Zlatan som fotbollspelare.

Claesson skrev under januarifönstret på för ryska Krasnodar och väntas få göra sin tävlingsdebut på torsdagen då laget, klockan 17.00, möter Fenerbahçe i Europa League.

ARTIKELN HANDLAR OM