Malmö FF:s vinst 2016 blev fem miljoner kronor

FOTBOLL

457 miljoner kronor i eget kapital.

Malmö FF:s vinst 2016 blev fem miljoner kronor.

– Utan Europaspel blev 2016 ett år med ett godkänt ekonomiskt resultat, säger styrelseordföranden Håkan Jeppsson till klubbens hemsida.

2015 var ett suveränt år för Malmö FF - både sportsligt och ekonomiskt. Skåneklubben gjorde en ekonomisk vinst på nästan en kvarts miljard kronor, plusresultatet hamnade på 235 miljoner kronor.

– Vi har just nu en ekonomisk särställning i svensk fotboll, sa Håkan Jeppsson, styrelseordföranden i Malmö FF, då.

Malmö FF vann allsvenskan 2016, men missade spel i Europa. Klubben amorterade även på lån och köpte loss sista delarna av Swedbank Stadion. Därför blev vinsten betydligt lägre förra säsongen, den hamnade på fem miljoner kronor.

240 miljoner kronor i kassan

Men klubben har ett eget kapital på 457 miljoner kronor. Och MFF:s likvida medel – rena pengar i kassan – uppgår till hisnande 240 miljoner kronor.

– Utan Europaspel blev 2016 ett år med ett godkänt ekonomiskt resultat. Vi fortsätter öka vår omsättning exklusive icke jämförbara Europa-intäkter vilket är mycket glädjande. Strategiska satsningar gör att kostnaderna var något för höga, men de är under kontroll. Vi ser nu fram emot ett nytt spännande år med både Allsvenskan och Champions League, säger Håkan Jeppsson, styrelseordförande i Malmö FF.

ARTIKELN HANDLAR OM