Allsvenskan i fotboll

Spelarna: Han blir årets värvning

164 allsvenska spelare i exklusiv enkät

Av: 

Johan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Magnus Pehrsson har pekat ut honom som MFF:s viktigaste spelare i år.

De allsvenska spelarna tror att han blir årets värvning.

– Det gör mig stolt, säger Fouad Bachirou om omröstningen bland 164 spelare.

Det var för ett par veckor sedan som Magnus Pehrsson i Sportbladet spådde att Fouad Bachirou, nyförvärvet från Östersund, skulle bli Malmö FF:s viktigaste spelare 2018.

MFF-tränaren är inte den ende som har en stark tro på innermittfältaren.

I Sportbladets exklusiva enkät inför säsongen med 164 allsvenska spelare svarar hela 24 procent ”Fouad Bachirou” på frågan vem som blir årets värvning.

Dubbelt så många som tvåan

Det är dubbelt så många som tvåan Enoch Kofi Adu, den förre MFF-spelaren som värvades tillbaka till allsvenskan av AIK från den turkiska ligan och som fick 12 procent.

– Det är tillfredsställande. Det ger mig självförtroende och jag är stolt över att folk har tyckt att jag gjort det bra och tror att jag kan fortsätta göra det, säger Bachirou om utnämningen.

Sätter det extra press på dig?

– Ja, men det var en av orsakerna till flytten till Malmö, att utmana mig själv. Utmaningar skapar press som får dig att utvecklas. Det är upp till mig att hantera det. Jag sätter alltid press på mig själv så det här ändrar inte hur jag jobbar eller tänker.

Rosenberg påminner om fler lagkompisar

Lagkamraten Markus Rosenberg är inte förvånad över att 27-årige Bachirou får flest röster.

– En fantastisk fotbollsspelare, bolltrygg, rörlig och kvick med bra skalle. Det är mycket som talar för honom så det förstår jag.

Det kan vara Bachirou när vi summerar säsongen också?

– Helt klart. Det brukar ju bli någon offensiv spelare som räknas som det. Så glöm inte Sören Rieks och Arnar Traustason, som vi också värvat och som är offensiva. Någon av de tre blir det. Jag tror på alla tre.

Traustason och Rieks är båda med på topp-sex när vi slår ihop svaren hos Rosenbergs allsvenska kolleger.

Det återstår att se om Bachirou kan spela mot Elfsborg i premiären i Borås på måndag. Han fick ett benbrott på handen i cupsemin mot Östersund och är fortfarande ett frågetecken.

– Vi tar det dag för dag, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

De var bäst i derbyt

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Malmö FF

Fouad Bachirou

Sören Rieks

Enoch Kofi Adu

Magnus Pehrsson