Pogba om rädslan: ”Kunde inte låta det ske”

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Paul Pogba var drivande i Manchester Uniteds vändning mot ärkerivalerna Manchestester City.

När han efter matchen fick frågan om vad som fick laget att höja sig efter halvtidsvilan svarade han kort och gott:

– Om de hade vunnit skulle de bli mästare, för våra fans skulle det vara rena rama döden.

Total City-dominans och 0–2 i baken efter 45 minuter.

Då tog sig United-spelarna i kragen och vände till 3–2 i derbyt som hade kunnat göra de ljusblå till klara mästare.

En av de tongivande spelarna i den överraskande matchutvecklingen var Paul Pogba – fransmannen som på förhand kritiserades för sitt beteende utanför planen.

– Jag ville inte förlora mot City, förlusten från förra säsongen är fortfarande färskt i mitt minne. Om de hade vunnit skulle de bli mästare, för våra fans skulle det vara rena rama döden, säger han enligt The Sun.

”Kunde inte låta det ske”

Rädslan att låta de värsta rivalerna få avgöra ligaracet i derbyt var det som fick laget att höja sig efter pausen säger Pogba.

– Att förlora mot City och se dem fira, jag kunde inte låta det ske. Vi sa i omklädningsrummet i halvtid att vi inte hade någonting att förlora. Vi visste att vi var tvungna att göra mål, säger han.

I andra halvleken flyttade fransmannen upp högre i banan – någonting som han ofta uppmanas att göra av diverse experter och andra tyckare – och det bar frukt direkt. Pogba gjorde både 1–2 och 2–2, innan Chris Smalling kunde avgöra matchen.

– City älskar att anfalla, men de gillar inte att försvara. Jag visste att jag måste ta mig in i straffområdet mer, och jag hade Nemanja Matic bakom mig och Ander Herrera bredvid mig.

Hyllar kaptenen

Men det var en annan av sina mittfältskollegor som Pogba hyllade mest efter segern. Klubbens kapten Michael Carrick – som bara spelat 26 Premier League-minuter i år på grund av en skada – har på senare tid börjat figurera som assisterande tränare under José Mourinho.

– Han har hjälpt mig mycket med de där sena löpningarna in i straffområdet. Han visar mig alltid videor på vad jag ska göra på planen, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM