Wiland om comebacken: ”Vill inte stressa”

avEmelie Fredriksson

Johan Wiland följde Hammarbys genrep från läktarplats.

I veckan ska målvakten börja träna för fullt – men han vill inte riskera något.

– Jag vet att om man går in lite för tidigt så kanske man fördärvar hela säsongen, säger 37-åringen.

Johan Wiland har dragits med en axelskada under vintern och när den allsvenska premiären nu börjar närma sig sitter han fortfarande på läktarplats.

Efter Hammarbys 3–2-seger mot IFK Norrköping i genrepet var han hoppfull inför den kommande veckan.

– Min status är framåtgående. Det är en väntan på att det ska läka. Det är inget som kan gå sönder även om jag går på hårdare utan en läkningsprocess som gör att det kanske gör ont. Men det har börjat släppa mer och mer, säger Wiland.

Tanken är att gå in i 100 procentig träning på onsdag, men Wiland hoppas på att kunna göra det redan tidigare.

”Vill inte stressa”

– Men vi får se. Jag vill inte stressa inte in i det. Jag är så pass gammal nu så jag vet att om man går in lite för tidigt så kanske man fördärvar hela säsongen och då är det kanske bättre att vänta någon dag till.

Tror du att du är redo för spel i premiären?

– Mitt mål är att vara redo så mycket jag kan. Sen är inte jag ett bättre alternativ än Davor (Blazevic) om jag inte kan ge 100 procent, då är alla målvakter bättre än mig. Jag vill kunna hjälpa laget och det kan jag inte om jag är på 80 procent.

Hur mycket kliar det i fingrarna när det nu är allsvenskt genrep?

– Det har gjort det i tre månader nu. Men det är klart, när man sitter här uppe och kollar och grabbarna gör ett så fantastiskt jobb och vinner matchen tillsammans så vill man vara där nere också.