Mourinho: ”Hade jag varit er hade jag frågat Jürgen...”

FOTBOLL

Sommaren 2016 kritiserade Jürgen Klopp Manchester Uniteds miljardköp av Paul Pogba.

Efter Liverpools rekordsumma för Virgil van Dijk passar José Mourinho på att slå tillbaka.

– Den som har pratat mest om sånt här måste vara Jürgen, säger tränaren under sin presskonferens.

Foto: Georgios Kefalas / TT / NTB Scanpix

Paul Pogbas återkomst till Manchester United sommaren 2016 blev den dyraste övergången för en spelare någonsin.

Miljardköpet uppmärksammades givetvis stort och de flesta förfasades över storleken på de nya transfersummorna. En av dessa var Liverpools tränare Jürgen Klopp.

– Tar du in en spelare för över en miljard och han blir skadad så är allt förgäves. Dagen då fotbollen fungerar så här tänker inte jag jobba med det längre. Fotbollen handlar om att spela tillsammans, sa Klopp och tillade:

– Du vill alltid ha de bästa spelarna, men att bygga gruppen är nödvändigt för att bli framgångsrik. Andra klubbar kan gå ut och spendera pengar och samla toppspelare. Jag vill göra det annorlunda. Jag skulle till och med göra det annorlunda även om jag kunde spendera pengar.

”Liverpool får göra som de vill”

1,5 år senare har Liverpool slagit nytt transferrekord för en försvarare. Virgil van Dijk uppges kosta klubben 837 miljoner kronor, exklusive klausuler och lön.

Under fredagens presskonferens passade Manchester United-tränaren José Mourinho på att skicka en passning till Klopp.

– Den som har pratat mest om sånt här måste vara Jürgen och om jag vore en av er så skulle jag fråga honom specifikt om hans kommentarer för ett år sedan, säger Mourinho och syftar på den samlade journalistkåren.

– Men jag pratar inte specifikt om det här fallet, Liverpool får göra som de vill. Det har inte jag med att göra.

”Handlar inte om det”

På frågan om han tycker att kostnaden för mittbacken är för hög svarar portugisen att det inte är konstigt att en klubb måste betala den typen av summor.

– Verkligheten ser ut som så att om en spelare är den rätte för en klubb och de vill ha honom så måste de betala den begärda summan. Annars får de inte spelaren, det är så marknaden fungerar nuförtiden, säger Mourinho.

– Virgil van Dijk är den dyraste försvararen i fotbollshistorien, är han bättre än (Paolo) Maldini, (Giuseppe) Bergomi eller (Rio) Ferdinand? Det handlar inte om det, utan om hur marknaden ser ut. Antingen är man villig att betala eller inte.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM