”Flera som stör sig på deras beteende”

Försovningen vittnar om nya kulturen i United

avAndreas Käck

FOTBOLL

Manchester United betalade en miljard kronor för Paul Pogba men var ändå tvungna att skicka ut medarbetare för att väcka honom sedan han försovit sig till en träning.

Nu uppger engelska medier att flera av klubbens äldre spelare har börjat störa sig på de yngre stjärnornas beteende.

En av dem: Zlatan Ibrahimovic.

Incidenten med Paul Pogba ska ha ägt rum den 3 december, dagen efter Manchester Uniteds 3-1-seger mot Arsenal där han blev utvisad.

José Mourinho hade då beordrat sina spelare att komma till träningsanläggningen Carrington för ett så kallat ”återhämtningspass”.

Men Pogba dök aldrig upp.

Miljardmannen ska enligt Daily Mail ha försovit sig varpå klubben – som ska ha börjat ana oråd när han heller inte svarade i telefon – ska ha skickat medarbetare till den 24-årige fransmannens hus för att väcka honom.

Det går att se det här som en enskild fadäs men engelska medier målar snarare upp bilden av en ny kultur i Manchester United där spelarna nu blivit så pass bortskämda att det gått till överdrift.

Bara ett samtal bort

Klubben är extremt mån om att ta hand om sina spelare, något även Victor Nilsson Lindelöfs fästmö Maja Nilsson har vittnat om i sin podd ”Livet på läktaren”. Där har hon berättat att det finns medarbetare från klubben som är tillgängliga alla timmar om dygnet och att de bara är ett telefonsamtal bort, oavsett hur stort eller litet problemet än må vara.

Samtidigt skriver Daily Mail nu att medarbetarna – vars arbetssysslor normalt sett handlar om att se över stjärnornas hus när de är bortresta, eller hjälpa till vid dopningstester – på senare tid till och med blivit ombedda att åka i väg och köpa tandkräm (!) åt vissa spelare.

”Äldre spelare som Zlatan Ibrahimovic, lagkaptenen Michael Carrick och Ashley Young börjar störa sig på vissa av sina lagkamraters beteende och även på yngre spelare från akademin”, skriver Daily Mail.

”Ser totalt vilse ut”

Tidningen har även varit i kontakt med en ”källa” som bekräftar bilden som målas upp.

– Vissa av spelarna ser totalt vilse ut så fort de ska beställa saker. Det får en att fundera på vad som hade hänt om de hamnat i klubbar som Rochdale eller Burnley. De hade förmodligen bara suttit i ett rum och sett förvirrade ut, säger källan.

Varken José Mourinho eller någon av Manchester Uniteds spelare har kommenterat saken.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM