”Det är alltid roligt att räkna titlar”

FOTBOLL

Henke om chansen til nya bucklor

HELSINGBORG

- När man väl lägger av är det roligt att räkna titlar, tycker Henke Larsson.

I år har han redan vunnit Champions League och La Liga.

Cupfinalen väntar och i dag ska HIF ge sig själv fortsatt chans till SM-guld.

Foto: Mot nya framgångar. Henrik Larsson har redan vunnit Champions League och La Liga i år – och med Helsingborg har stjärnanfallaren fortfarande chansen att vinna Svenska cupen, och SM-guld.

Helsingborg måste vinna över Elfsborg. Förlorar AIK på måndagskvällen mot Gais lever Helsingborgs guldhopp till allsvenskans sista omgång.

Avgörande för att den chansen ska leva vidare beror till stor på Henkes och Luton Sheltons anfallsspel. Allsvenskans just nu överlägset bästa anfallspar.

Henke Larssons klass kände alla till sen länge.

Motorn startas

Luton Shelton är en sensation i höst. Blixtrande snabb men plötsligt också en riktigt bra fotbollsspelare.

-Vi vet att vi har chans att vinna serien vilket sätter igång motorn hos alla i laget, säger Shelton.

Vad betyder det för dig att spela tillsammans med Henke Larsson?

-Det ger en bra känsla. Han har spelat på fotbollens allra högsta nivå, så jag har mycket att lära mig av honom. Det är en ära för mig att spela med honom.

-Det är också lätt att för mig att spela med honom. Han pratar med mig hela tiden. Passar när bollen ska passas. Och han vet verkligen hur han ska utnyttja min fart, säger Luton Shelton.

En blixtrande snabb anfallare som gör mål. Självklart lockar det till sig intresserade klubbar från större fotbollsländer. Såväl italienska som engelska klubbar har tittat på Shelton i höst.

-Jag vill absolut gå till en större liga men vi får se vad som händer. Det är mer upp till klubben än mig. Själv är jag redo för vad som helst.

Klarar ni att spela hem guldet?

-Förhoppningsvis vinner Helsingborg guld nästa säsong, men den här säsongen krävs ett mirakel för att vi ska göra det, säger Luton Shelton.

Kanske blir han själv en mirakelman.

Stefan Alfelt

ARTIKELN HANDLAR OM