Quirino vände – på två minuter

FOTBOLL

Gav Djurgården nytt hopp i jakten på guldet

Från bänkad och hånad – till Djurgårdens egna guldgosse?

Thiago Quirino Da Silva såg till att hålla Dif kvar i guldstriden.

– Han gör riktigt fina mål, säger tränaren Siggi Jónsson till PPV.

Quirino kostade fjorton miljoner när han kom till Djurgården inför den förra säsongen, men succén uteblev. Brasilianaren, med meriter från U21-landslaget, tillbringade större delen av tiden på bänken.

Värvningen kritiserades och ifrågasattes – men nu har investeringen börjat betala av sig.

Mot Halmstad hamnade hans Djurgården i underläge i den 19:e minuten efter en hörna. HBK:s lagkapten Tommy Jönsson tog till vara på en andraboll efter en misslyckad hörnvariant och slog in bollen bakom en inte helt lyckad Pa Dembo Touray i Dif-buren.

Så långt var Halmstad – på jakt efter den allsvenska fjärdeplatsen och bronsmedaljerna – det klart bättre laget i matchen. Men gästerna åt sig sakta men säkert in i matchen, ofta genom snabba kontringar.

Entré Quirino

I den 34:e minuten klev så Thiaga Quirino da Silva in i handlingarna.

Först stötte han i den 34:e minuten in Mattias Jonsons inspel mot första stolpen bakom David Loria i HBK-målet.

Sedan nickade han in inlägget från Enrico i den 36:e minuten.

– Quirino gör det bra, men jag måste också nämna Mattias Jonson som gör ett enormt jobb och skapar utrymme där framme, sa Djurgårdens mittfältare Aki Riihilahti till PPV i halvtid.

Gulddrömmarna lever

I den andra halvleken gjorde sig Djurgårdens guldnerver påminda. Till en början fortsatte blåränderna kontra mot ett offensivt Halmstad, men blev efterhand allt mer försiktiga och hemmalaget skaffade sig ett fastare grepp om spelet.

Men trots flera bra lägen kom HBK aldrig närmare än några halvchanser – och Djurgårdens gulddrömmar lever.

Tacka Thiaga Quirino da Silva.

I sista omgången ställs Dif mot redan nedflyttningsklara Brommapojkarna medan IFK Göteborg möter Trelleborg. Såväl Blåvitt som Djurgården har 46 poäng, men göteborgarna fyra plusmål fler.

– Vi är glada över att vara i den här positionen. Blåvitt har en otrolig press på sig, säger Siggi Jónsson till PPV – med kvällens bredaste leende på läpparna.

ARTIKELN HANDLAR OM