Sportbladets källor: ”Inget klart med Juve”

FOTBOLL

Juventus och Olof Mellberg är överens om en övergång, uppger den italienska tidningen Tuttosport.

Enligt Sportbladets källor är inget klart, men Juventus är ett av flera alternativ för den svenska landslagsbacken.

Foto: Mellbergs framtid oviss.

Den Turinbaserade tidningen Tuttosport uppgav i går på bästa nyhetsplats att Juventus har kommit överens med Olof Mellberg.

Enligt tidningen ska den svenske landslagsbacken, vars avtal med Aston Villa går ut i sommar, skriva på ett kontrakt i februari och flytta till klubben inför nästa säsong.

Hänvisar till webben

Juventus kommenterade i går uppgifterna så här:

– Vi har ingen offentlig kommentar till uppgifterna. Om det finns ett offentligt beslut så publiceras det på vår hemsida, sade Luca Casassa, presstalesman för klubben.

Sportbladet erfar, till skillnad mot Tuttosport, att ingenting är klart med Juventus. Men, precis som Sportbladet berättat tidigare, är den nytända svartvita jätten en av de klubbar som visat intresse för den 30-åriga svenska landslagsbacken, som har spelat 79 landskamper.

Enligt Sportbladets italienska källor vill Juventus dock skriva ett kontrakt på två år och inte tre, som ska ha varit uppe för diskussion.

Villa vill behålla

Olof Mellberg har tillhört Aston Villa sedan juli 2001. I fjol spelade han alla matcher i Premier League, i höst har mittbacken flyttat ut på högerkanten.

Klubbens manager Martin O’Neill har senast den här veckan påpekat att han vill förlänga med svensken.

Olof Mellberg berättade förra veckan för Sportbladet att han förhandlingarna om en förlängning med Birminghamklubben, men att de har gjort ett uppehåll.

Tufft ta en plats

Om det blir Juventus får han slåss med Giorgio Chiellini och Nicola Legrottaglie om en mittbacksplats.

Sportbladet har förgäves sökt kommentarer från Olof Mellberg och hans agent Anders Wallsten.

ARTIKELN HANDLAR OM