Zlatans nya drömkontrakt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-24

Får 69 miljoner per säsong fram till 2012

Zlatan Ibrahimovics nya kontrakt med Inter är klart.

Det berättar anfallsstjärnan själv i en intervju med Corriere dello Sport i dag.

Det nya kontraktet ger Zlatan 69 miljoner kronor om året efter skatt, uppger Tgcom.

I en lång intervju berättar Zlatan Ibrahimovic att han och Inter är överens om det kontrakt som ska binda anfallsstjärnan till sin klubb fram till 2012.

– Saken är enkel: Inter sökte mig och ville förlänga kontraktet. Jag sa: ”Ok, det går bra.” Det var klubben som hörde av sig, och låt det vara klart: Jag bad inte om någonting. Min agent (Mino Raiola) och Inters chefer pratade med varandra om det nya kontraktet. Diskussionerna gick framåt och nu är vi överens. Allt är nästan klart, säger Zlatan Ibrahimovic till Corriere dello Sport.

Zlatans nuvarande kontrakt med Inter löper fram till 2010 och ger Interstjärnan cirka 55 miljoner kronor per säsong. Några summor i det nya kontraktet nämner Ibrahimovic inte.

Tgcom uppger dock att det nya kontraktet ger Zlatan 7,5 miljoner euro (69 miljoner kronor) per säsong efter skatt – 1,3 miljoner kronor i veckan. Dessutom tillkommer bonus om vissa bestämda mål uppnås.

”Jag kommer lyckas”

Zlatan Ibrahimovic säger också att han trots mångmiljonbud från Real Madrid och Chelsea aldrig varit nära att lämna Inter.

– Absolut inte. Jag trivs bra där jag är nu och tänker inte på annat. Jag tror på Inter och på Inters ledning och jag vet att vi kommer att vinna mycket. Min familj trivs bra i Milano och för någon månad sen köpte jag ett fint hus där jag trivs jättebra. Allt går bra: laget är bra, det har förstärkts väl och nu saknas bara.... Chivu, säger Zlatan Ibrahimovic, som även tidigare sagt att han vill ha sin gamle Ajax-kamrat i Inter.

Den svenske anfallaren får också kommentera sin måltorka i Champions League och säger att han inte vet vad den beror på.

– Ärligt talat så kan jag inte förklara det. Jag försöker alltid ge mitt yttersta, både i ligan och i Champions League. Kanske har jag mer tur i ligan, säger Zlatan Ibrahimovic och ler.

– Men den här gången kommer det att gå annorlunda: Champions är viktigt, mer än tidigare år. Jag måste göra mer. Jag kommer att lyckas, säger Zlatan Ibrahimovic till Corriere dello Sport.

Följ ämnen i artikeln