Kyssen – hela Norge snackar om

Publicerad:
Uppdaterad:

Nannskog hyllad efter målrekordet i Stabaek

Snacka om het doja.

Daniel Nannskog öste in fyra mål mot Tromsö, gled upp som alla tiders målgörare i Stabaek – och fick skon kysst av egna tränaren Petter Belsvik.

– Det här är jag stolt över, säger Nannskog.

Daniel Nannskog.
Foto: SCANPIX/NORGE
Daniel Nannskog.

På bara tre säsonger i Norge har Daniel Nannskog, 33, gjort sig ett namn som en notorisk målskytt. Före mötet med Tromsö fanns svensken, med ett förflutet i bland annat Malmö, Djurgården och Landskrona, med i toppen av klubbens skytteliga på 74 mål, endast ett sämre än tidigare kultspelaren Petter Belsvik.

Med sina fyra mål inom en dryg halvtimme dundrade sig Nannskog förbi Belsvik och är nu alla tiders målskytt för Stabaek med 78 mål. Endast i år har anfallaren, som så sent som i vintras testades och gjorde succé under landslagets Sydamerika-turné, producerat 26 mål (18 i seriesammanhang).

"Kanske något man tänker på när man lagt av"

Direkt efter det fjärde målet knäböjde Belsvik, nu med i klubbens tränarteam, symboliskt framför Nannskog och kysste den glödheta vänsterdojan.

– Jag har gjort många av mina mål i andraligan, medan Petter gjort otroligt många mål i högsta serien. Men det är klart. Att vara den som gjort flest mål i Stabaek är jag stolt över. Kanske är det något man tänker på ännu mer när man lägger av.

Den totala skytteligan verkar Nannskog dock bomma: Branns Thorstein Helstad kontrade med fyra mål i mötet med Viking och toppar med 22 totalt.

– Det blir nog för tufft att göra fyra i säsongsavslutningen. Thorstein har varit den bäste forwarden i år och det är bara att gratulera honom, säger Nannskog till norska kvällstidningen Verdens Gang.

Spelar för silvret i ligan

Svenske tränaren Jan Jönsson är imponerad av sin svenske stjärna.

– Han är väldigt bra – igen. Samtidigt är Daniel beroende av lag som fungerar bakom honom. Han är ingen trollgubbe som gör tre, fyra mål helt på egen hand, säger Jönsson.

Stabaek, som tack vare målkalaset och tre poäng, spelar nu för silvret i serien i sista matchen mot Strömsgodset.

– Vi byggde upp Tromsö-mötet som en slutpunkt, vi ville visa oss från vår bästa sida. Det blir samma sak i nästa omgång, säger Jönsson.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.