Bajen fryser ut sin stjärna

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-06

Aubynn har nobbat nytt kontrakt: De kommer att prioritera andra spelare

Jeffrey Aubynn, 29, är på väg att bli utfryst av Hammarby.

Anledningen: landslagsmannen har inte skrivit på något nytt kontrakt.

– Jag känner till kontraktsläget, men vill inte ge några kommentarer, säger Jan Friedman, ordförande i Hammarby Fotboll AB.

Följ ämnen
HAR INTE FÖRLÄNGT Hammarbys landslagsmeriterade mittfältare Jeffrey Aubynn har inte skrivit på nytt kontrakt – då blir han utfryst av klubben.

Hammarby har tappat många etablerade spelare.

Nu kan ytterligare en vara på väg bort.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Hammarbyledningen reagerat och tagit till motåtgärder sedan mittfältaren Jeffrey Aubynn valt att inte acceptera klubbens förslag till kontraktsförlängning. Aubynns nuvarande avtal går ut efter den här säsongen.

Enligt Sportbladets källor fick Aubynn ett kyligt mottagande när han anslöt till Hammarbys läger i USA efter att han varit med landslaget i Sydamerika.

”Jag ville avvakta”

29-åringen är försiktig i sina kommentarer:

– Det stämmer att jag fått beskedet från Tony Gustavsson och klubbledningen att de kommer prioritera andra spelare, säger Aubynn.

Varför har du inte förlängt kontraktet?

– Dels ville jag avvakta eftersom vi har en ny tränare. Jag vill se vad han har för idéer och hur han vill använda mig. Dessutom handlar det om ekonomi också.

Petter Furuseth-Olsen, Ante Covic, Pétur Marteinsson och Pablo Piñones-Arce har alla lämnat Hammarby som Bosmanfall den senaste tiden. Nu ser klubben hellre en försäljning av Aubynn än att riskera ytterligare ett Bosmanfall.

– Vi har en policy inom klubben hur vi ska agera när ett spelarkontrakt är på väg att gå ut. Hur och när ett nytt ska erbjudas och så vidare. När väl de stegen följts är det sedan vi i styrelsen som beslutar hur vi ska agera från fall till fall om spelaren inte förlänger, säger Jan Friedman.

Fler kan gå gratis

Förutom Aubynn riskerar Mikkel Jensen och Petter Andersson att

hamna i frysboxen. Också deras kontrakt går ut efter säsongen.

Men där gör Hammarbyledningen än så länge bedömningen att förhandlingarna inte är slutförda.

Jeffrey Aubynn tycker hela situationen är olustig:

– Det här tjänar ingen på. Jag vill fortfarande spela i Hammarby. Men jag kan inte bara skriva på ett nytt kontrakt. Man ska vara överens båda parter, säger han.

Följ ämnen i artikeln