”Grönis” fick hemlig hjälp

FOTBOLL

Jonevret assisterade Grönhagen inför matchen: ”Det kan bli bra”

Foto: JUBEL 1 Djurgårdstrion Stefan Batan, Jones Kusi Asare och Toni Kuivasto efter den efterlängtade segern mot Halmstad (2–1).

Anders Grönhagen får hemlig hjälp i Djurgården. Av avgående tränaren Kjell Jonevret.

Sportbladet kan avslöja att de har haft regelbunden kontakt med varandra.

Senast igår, bara timmarna före matchen mot Halmstad.

- Vi har diskuterat lite kring laget och kan dra nytta av hans erfarenheter, säger Grönhagen.

Foto: Jubel 2 Anders Grönhagen tog över Djurgården och ledde laget till seger direkt. Det var Dif:s första på Stadion sedan 2 maj.

I fredags hoppade Kjell Jonevret av tränarjobbet i Djurgården. Samtidigt presenterades Anders Grönhagen som efterträdare.

Tidigare under dagen träffades de för ett kortare möte och har sedan dess haft kontinuerlig kontakt. Senast i går morse, bara timmarna innan matchen mot Halmstad.

- Vi har bland annat pratat lite om vad vi gjort tidigare och hur det nya 4-4-2-systemet är tänkt att se ut. Det är inga problem för mig, jag vill ju i slutändan att det ska gå bra för Djurgården, säger Kjell Jonevret.

Anders Grönhagen bekräftar.

- Ja, vi pratade i morse. Han ringde och ville önska lycka till och jag frågade om han kunde ha lite koll på matchen. Jag tror det kan vara bra om även Kjelle ser matchen och hur vi spelar.

"Finns inget otalt"

I går fanns Kjell Jonevret på plats på Stockholms Stadion. Men han vill inte gå in på hur Djurgårdens spel fungerade.

- Äsch, det är inte min uppgift att bedöma, men det syntes att Anders ändrat lite småsaker. Men det viktigaste var att vi vann. Så jävla skönt! Spelarna måste få lite arbetsro och nu kan man gå in i uppehållet med positiva minnesbilder, säger Jonevret.

Samarbetet Grönhagen/Jonevret kommer att fortsätta.

- Det finns inget otalt mellan mig och Djurgården, jag jobbar ju kvar i föreningen, säger Jonevret.

Anders Grönhagen stänger inga dörrar.

- Han är ju fortfarande engagerad i föreningen. Bara för att han inte är headcoach betyder ju inte att vi inte ska dra nytta av hans erfarenheter och hans kunskap. Det är väl inget fel med en sådan lösning.

Så ni fortsätter hålla kontakten?

- Vi ska höras i veckan igen för jag vill höra hans synpunkter och analys på matchen. Det är klokt att fler ögon ser matcherna. Det finns ingen anledning att vi inte ska prata och jag tror det här kan bli riktigt bra, säger Grönhagen.

Marcus Leifby, Patrik Thornéus

ARTIKELN HANDLAR OM