Här startar AIK jakten

FOTBOLL

...men ingen snackar om guld:
’För lätt det sätter sig i huvudet’

Fem raka segrar. Bäst form i allsvenskan.

På väg in i titelracet på allvar.

Men ingen i AIK vill prata om guld.

– Det är lätt att det sätter sig i huvudet, säger Kenny Pavey.

Foto: mot toppen Wilton Figueiredo och hans AIK har klättrat stadigt i tabellen sedan Rikard Norling övergav taktiken med ständiga spelarbyten.

AIK bjöd på en stundtals glimrande fotboll på Råsunda i går, inte minst i inledningen av matchen då de rullade boll på samma vägvinnande sätt som i fjol. Eller till och med ännu bättre. Nu ser de svartgula ut som en guldkandidat igen på allvar.

– Det är svårt att svara på om vi är bättre än vi var i fjol, men jag hoppas det. Jag hoppas att vi har utvecklats, säger lagkaptenen Daniel Tjernström.

Ja, AIK-spelarna är försiktiga i sina uttalanden. Ingen vill prata om guld.

– Det var mycket prat om guld inför säsongen och det kanske satte sig i huvudet på oss spelare. Nu ska vi koncentrera oss på vårat och bara ta en match i taget, säger en av målskyttarna Kenny Pavey.

En match i taget

Sportchefen Ola Andersson menar att det är klokt av spelarna att koncentrera sig på nuet.

– Det är ingenting som vi har pratat om, men det finns alldeles för mycket proffsighet hos killarna för att sväva iväg så, säger han.

Men inför säsongen pratades det om guld?

– Vi vet ju att vi har kapacitet att vara med där uppe, men det är väl sunt att lägga det där snacket åt sidan nu. Det är ändå ”x” antal matcher kvar att spela och mycket kan fortfarande hända.

Inte heller tränaren Nebojsa Novakovic vill prata om att AIK sitter i en guldsits inför den stundande höstspurten.

– Nej, nu har vi en väldigt viktig match på torsdag mot Metalurg i Uefa-kvalet. Vi vill gå vidare där. Efter den matchen ska vi snacka om mötet med Bajen.

Men visst ser det bra ut?

– Det ser bra ut, men det enda vi kan göra är att hoppas att många matcher i allsvenskan fortsätter att sluta oavgjort för det där kan inte vi påverka. Vi kan bara påverka oss själva och vi är i en bra fas just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM