Sypniewski i ny fylleskandal

FOTBOLL

– riskerar två års fängelse

WARSZAWA. Igor Sypniewski har gjort det igen. Den tidigare­ allsvenska fotbollspelaren fick tillbringa natten till tisdagen i fyllecell efter ett bråk med sin före detta sambo.

Han riskerar nu upp till två års fängelse för olaga hot.

I söndags skrev Sypniewski på ett kontrakt med klubben Sokol Aleksandrow i polska tredjedivisionen. På måndagen gick han lös igen.

– Mitt på dagen satte han igång ett stort bråk i trappuppgången i huset där kvinnan bor. Han blev inte insläppt i kvinnans lägenhet där deras gemensamma barn befann sig och bråket eskalerade. Kvinnan ringde polisen för att få hjälp. Då de kom till huset var Sypniewski mycket berusad och svårhanterlig, säger inspektör Miroslaw Micor från polisen i Lodz till Aftonbladet.

Ledde upplopp

– Han skrek och hotade till kvinnan så allvarligt att de enligt polsk lag är straffbart. Han riskerar därför upp till två års fängelse, säger Micor och fortsätter:

– Han var berusad och alkotestet på polisstationen visade att han hade över två promille i blodet. Han fick tillbringa natten i fyllecell.

– LKS har dragit tillbaka en polisanmälan om skador i maj med förklaring att det var ett privat ärende. Men Sypniewski står likväl anklagad för att ha förolämpat polisman i tjänst. Nu kommer den andra anmälan under kort tid och därför bli staffet troligen hårt, säger Miroslaw Micor.