Segervapnet kan knäcka – Elmander

FOTBOLL

37° väntas: ”Gynnar inte mig”

Toulouse ska knäcka Liverpool med 37 graders värme.

Men det kan bli klubbens egen stjärna som drabbas.

– Det gynnar inte mig. Jag föredrar att spela när det är svalare, säger Johan Elmander.

När Toulouse i dag tar emot Liverpool i kvalet till Champions League spelas matchen redan klockan 16.30. Den tidiga matchstarten beror i första hand på att tv-bolagen vill sända matchen då. Men också för att värmen som då råder kan bli jobbig för gästerna.

”Hoppas de lider”

– Med tanke på hur varmt det blir och faktumet att vi har mer tid att förbereda oss, hoppas vi att vi kan få dem att lida, säger lagets kapten Nicolas Dieuze.

För Johan Elmander är det inte lika kul. Han hade problem med värmen i lördags mot Lyon och ville byta med en kvart kvar.

– Det gynnar inte mig, men presidenten hade en snillerik idé att vi ska spela tidigt. Klubben har bestämt det som jag förstod det. Jag föredrar att spela när det är svalare, det blir en gryta så det påverkar spelet, säger han till Sportbladet.

”Vi kan gå vidare”

Trots det är det Johan Elmander som Liverpool får se upp med. För även när han var helt slut mot Lyon var det just han som avgjorde matchen.

– Det är kul att spela de här matcherna och gör man det bra öppnar det olika saker. Men det är inget som jag springer omkring och tänker på. Nu tänker jag på laget och att vi kan gå vidare och få spela ett gruppspel i Champions League, det är bara det som finns inpräntat i huvudet på en.

Svår match

Att det blir en svår match för Toulouse är Elmander givetvis medveten om.

– Jag tror att de kommer att äga mycket mer boll än vad vi gör och vi får springa och jaga.

Något som vanligtvis passar Johan Elmander perfekt. Om nu inte värmen knäcker honom.

Daniel Sjöberg, Petra Thorén

ARTIKELN HANDLAR OM