Talangen överväger att avsluta karriären – 22 år gammal

Kingsley Coman: ”Accepterar inte en ny operation”

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Foto: Thananuwat Srirasant / Getty Images AsiaPac

Han har länge ansetts vara en av världens största talanger och vunnit ligatitlar i tre olika länder – men hans karriär har präglats av svåra skador.

Nu berättar Kingsley Coman, 22, att han överväger att lägga skorna på hyllan om han drabbas av ytterligare en allvarlig skada.

– Då kommer jag att leva ett helt annat liv, ett anonymt liv, säger han till franska TF1.

Han slog igenom som 16-åring när han klev in i PSG:s 2–3-förlust mot Sochaux 2013.

Sedan dess har Kingsley Coman hunnit att vinna ligatitlar i Frankrike, Italien (Juventus) och Tyskland (Bayern München).

Men jättetalangens karriär har inte bara varit en dans på rosor – långa perioder har han tvingats vila och rehabträna efter flera fotleds- och knäskador. Den senaste säsongen tillbringade han fyra månader utanför fotbollsplanen. Nu har han ledsnat.

– Det var ett väldigt tufft år för mig. När jag skadade mig så kändes det som att livet var över, säger han till TF1.

”Foten håller inte för den här nivån”

Nu berättar Coman – som spelat 15 landskamper för Frankrike men missade sommarens VM på grund av skadekänningarna – att han redan överväger att avsluta sin karriär ifall han råkar ut för ytterligare en allvarlig skada.

– Jag hoppas inte att jag behöver uppleva samma saker som jag redan upplevt igen. Det räcker nu. Jag accepterar inte en tredje operation – det skulle i såna fall kanske betyda att min fot inte håller för att spela på den här nivån, säger han.

Vill leva ett lugnare liv

Fransmannen, som bara har hunnit med tre ligamatcher för Bayern München den här säsongen, flaggar redan nu för att han kommer att leva ett betydligt lugnare liv den dagen han väl bestämmer sig för att sluta.

– Då kommer jag att leva ett helt annat liv, ett anonymt liv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM