¡HA VUELTO!

FOTBOLL

Patrik Andersson gör comeback i kväll: Jag får spela i 20 minuter

Barcelona är i kris, den nye tränaren hann knappt börja innan han fattade ett beslut:

Patrik Andersson ska spela - redan i kväll.

- Snabba ryck, säger Patrik.

Foto: Patrik Andersson kastas rakt in i hetluften i krislage Barcelona - trots att han bara gjort två riktiga bollträningar. "Snabba ryck", säger Bjärred.

Dagen efter den pinsamma 0-3-förlusten mot Atlético Madrid träffade Radomir Antic sina nya spelare för första gången. Han skämtade med Luis Enrique, höll en lugn träning - och tog ut en trupp till kvällens träningsmatch mot Cádiz. I truppen finns alla stjärnorna, inklusive purfärska Lazio-förvärvet Sorin.

Har gjort två träningar

Där finns också ett anmärkningsvärt namn:

Patrik Andersson.

- Antic ville att jag skulle åka med, det har helt klart gått snabbare än jag trott. Jag har bara gjort tre pass med laget och bara två riktiga bollträningar, säger Patrik.

Den svenske landslagskaptenen är inte fulltränad och meningen är inte att han ska gå in i laget direkt.

- Jag kommer att få femton-tjugo minuter mot Cádiz, det är tanken, säger han.

Är du helt skadefri?

- Benet kan inte bli friskare. Det är bara spelet som saknas, avståndsbedömning och så. Jag är inte orolig, för jag vet att inget i benet kan gå sönder.

Radomir Antic har ett tufft uppdrag. Han har lovat att få Barça att spela mer attraktiv och trevlig fotboll, och medlemmarna kräver resultat snabbt. Presidenten Joan Gaspart hotas av en misstroendeförklaring från Barças socios (medlemmar).

- Det går inte att snacka om Champions League, det enda som gäller är att vi ska börja ta poäng. Det var en otrolig press på Van Gaal (Louis, den förre tränaren) och Gaspart, som vändes mot laget, säger Patrik Andersson.

Han vet inte mycket om Radomir Antic ännu.

Inte mer än att Antic litar på honom - det är självklart därför han vill ha med honom i laget redan nu.

- Han har helt klart visat att han tror på mig, även i sina uttalanden i pressen, säger Patrik.

Barças behöver alla skickliga spelare för att ta sig ur krisen. Samtidigt planerar landslags-ledningen för vårens viktiga EM-kval.

Barnen kommer först

- Patrik Andersson brinner för att komma tillbaka till landslaget, har förbundskaptenen Tommy Söderberg sagt.

- Det primära för mig just nu är mina barn, att stötta dem i skolan och se till att de har det bra. Det har jag sagt till förbundskaptenerna, säger Patrik.

Hans familjesituation har förändrats efter en separation, men han utesluter inte en comeback i landslaget. Kapten Andersson är bara tydlig med hur hans prioriteringar ser ut just nu. Där är familjen (barnen Alexandra, 9, och Jesper, 7 år) nummer ett, en comeback i Barça nummer två - och landslaget nummer tre.

I kväll tar han ett stort steg på punkt nummer två.

Patrik Andersson spelar match igen.

Patriks tunga skador

*Han är tillbaka

Simon Bank