Bosevski sköt Norrköping över strecken

FOTBOLL

IFK Norrköpings nye australier frälste sitt lag mot Elfsborg

Tremålsskytt i hemmadebuten.

IFK Norrköpings nye australier Nick Bosevski frälste sitt nya lag i den mycket viktiga bottenmatchen mot Elfsborg.

- En märklig känsla att göra tre mål i min första hela match, jublade han efter 3-1 (3-0) på Idrottsparken.

Han fick chansen i en halvtimme senast mot Landskrona. På måndagen fick Nick Bosevski förtroendet från start. Han gjorde knappast någon av de 8 000 på läktaren besviken.

Med sina tre mål såg han till att IFK Norrköping klättrade över samtliga de nedre strecken i den jämna allsvenska tabellen.

- Jag visste att det fanns kvalitet i det här laget. Förhoppningsvis kan vi vinna ett par matcher till nu, sade Nick Bosevski.

Det var inte vilka fullträffar som helst som han bjöd på. Vid 1-0 i den elfte minuten lobbade han iskallt över Elfsborgs målvakt, Johan Wiland, för att sedan själv nicka in bollen i det tomma målet.

- Det var kamp med målvakten och jag bara följde upp min egen lobb, sade Nick Bosevski om sitt första mål i sin nya klubb.

Tunnel på Wiland

Läckerhet nummer två kom tio minuter senare. Nick Bosevski vände bort försvaret och slog tunnel på utrusande Wiland. Kyligt värre!

I den 40:e minuten fullbordade australiern sitt hattrick när han nickade in kvällens tredje fullträff.

- Senast jag gjorde ett hattrick var för två år sedan i Australien, men då var det inte i en och samma halvlek, berättade Nick Bosevski som anslöt till IFK-truppen för ett par veckor sedan efter att ha spelat i vinterligan hemma i Sydney.

Med lite tur kunde han ha gjort ytterligare något eller några mål, men tre fullträffar räckte gott för att belönas med stående ovationer från Norrköpingspubliken.

Om det var uppåt i hemmalaget var det desto dystrare miner hos gästerna.

Grönhagen kritisk

Tränaren Anders Grönhagen var inte nådig i sin kritik.

- Den första halvleken var bedrövlig. Jag har varit tränare i många år men vad jag kan påminna mig har jag aldrig haft ett allsvenskt lag som har presterat en så dålig halvlek som den här, sade Grönhagen och skakade på huvudet.

Elfsborg spelade långt under sin normala standard och IFK:s 3-0-ledning i paus var snarast i underkant.

- Vi agerade ''bolltittare'' och gick inte in i närkamperna, sade Anders Grönhagen.

Även om den andra halvleken innebar en liten uppryckning - något annat var omöjligt - av de gulsvarta var man aldrig i närheten av att skaka om hemmalaget.

Krissamtal i veckan

Elfsborgstränaren kan konstatera hur kvalstrecket närmar sig med stormsteg och de kommande dagarna kommer han att samla sitt lag för ett allvarligt samtal.

- Vi spelare och ledare måste sätta oss ner och fråga oss själva vad vi egentligen vill. Så här dåligt får det inte vara, sade Grönhagen bekymrat.

Norrköpingstränaren Håkan Ericson har fått se sitt lag tappa en ledning många gånger under säsongen, men den här kvällen kunde han sitta lugn i båset.

- Väldigt skönt. Nu har vi två raka segrar och det känns som att vi har vänt trenden, men det har krävts hårt jobb, sade Håkan Ericson.

Och så har han fått en ny forward som vet hur man gör mål. Succé var ordet.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM